Kunstkerstboom kopen? 7 tips waar je op moet letten!

Kunstkerstboom kopen? 6 tips!

In december mag een kerstboom natuurlijk niet ontbreken in de woonkamer. Bij het kiezen van de beste kerstboom moet je als eerste een keuze maken tussen een echte kerstboom of een kunstkerstboom. Ben je nog niet overtuigd om te kiezen voor een kunstboom? Ontdek alle voordelen van een kunstkerstboom hier.

Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden wat betreft kunstkerstbomen. Van kunstbomen die op hun kop hangen aan het plafond, tot kunstbomen met nepsneeuw of 'ingebouwde' ledverlichting. Zie je door de bomen het bos niet meer en wil je nu weten hoe je de perfecte kunstkerstboom moet kiezen voor jouw woonkamer? Lees dan snel verder!

Shop hier de kunstkerstbomen

Kunstkerstboom tip 1: Hoe groot moet een kunstkerstboom zijn?

Als je begint met zoeken naar een kunstkerstboom is het belangrijk om te weten hoe groot de kerstboom mag zijn in jouw woonkamer. Het is soms erg lastig om in te schatten hoeveel ruimte een kunstboom inneemt in de woonkamer. Een handige tip om dit te meten is met kranten of tijdschriften. Met kranten of tijdschriften kan je de oppervlakte van de gewenste kunstkerstboom op de juiste plek neer te leggen. Hierdoor krijg je een beter beeld van hoeveel ruimte de kunstboom inneemt.

Kunstkerstboom tip 2: Hoe hoog mag een kunstkerstboom zijn?

Om de juiste hoogte te bepalen van een kunstkerstboom houd je de volgende vuistregel aan: houd ongeveer 30 à 40 centimeter over tussen de top van de kunstkerstboom en het plafond. Hiermee creëer je het mooiste aanzicht en is er voldoende ruimte over voor het plaatsen van een piek.

Kunstkerstboom tip 3: Let op het aantal takken (of tips) van de kunstboom

Als je een kunstboom aanschaft wil je er natuurlijk eentje die er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Het verschilt ook sterk per boom hoeveel takken, of tips, de kerstboom heeft. Wanneer je kunstkerstbomen met elkaar vergelijkt, let hier dan goed op. Onze meest natuurlijke kunstkerstboom van dit jaar is de Black Box Brampton.

Kunstkerstboom tip 4: Wordt de voet van de kunstkerstboom meegeleverd?

De kunstkerstbomen van Tuin-Online zijn altijd voorzien van een stevige metalen voet. Let erop dat dit altijd wordt meegeleverd. Anders kom je onverwachts voor extra kosten te staan. 

Kunstkerstboom tip 5: Een boom met of zonder lampjes?

Ieder jaar weer hetzelfde liedje: die vervelende lampjes uit elkaar halen. Met een kunstkerstboom met ingebouwde LED-verlichting is dit vanaf nu verleden tijd! Als je een kunstkerstboom ziet met ingebouwde ledverlichting, let dan wel op de kleur van de verlichting. Je wilt natuurlijk geen bouwlamp in de kamer hebben staan, maar een zachte en warme kleur.

Verlichting

Bekijk hier al onze kunstkerstbomen

De kunstkerstbomen uit onze collectie zijn van het merk Royal Christmas en Black Box. Bijna alle kunstkerstbomen hebben ingebouwde ledverlichting welke je via o.a. de gratis app op je telefoon eenvoudig kunt bedienen!

Kunstkerstboom tip 6: Kies de stijl die bij jou past

Kunstbomen kunnen op meerdere vlakken van elkaar verschillen. Niet alleen de hoogte, de hoeveelheid takken en de lampjes verschillen van elkaar, maar ook de kleur en de vorm van de naalden. Bekijk goed de kleur van de kunstboom, soms kan deze wat lichter zijn. Je wilt natuurlijk dat de boom een zo realistisch mogelijke uitstraling heeft!

Kunstkerstboom tip 7: Ga voor een veilige boom

In de decembermaand worden er veel kaarsjes aangestoken en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. De kunstkerstbomen van Tuin-Online zijn allemaal brandvertragend.

Extra tips!

Naast onze tips om de perfecte kunstkerstboom uit te zoeken, hebben wij ook nog een paar algemene tips voor je. Deze tips zijn op  zowel kunstkerstbomen als echte kerstbomen van toepassing.

  • Plaats de kerstboom minstens twee meter van de verwarming, openhaard of kaarsen af.
  • Plaats nooit echte kaarsen in een (kunst)kerstboom.
  • Heb je verlichting in de kerstboom of is je kunstkerstboom zelf voorzien van verlichting? Haal dan altijd de stekker eruit wanneer je gaat slapen of wanneer je weg gaat.

De mooiste kunstkerstbomen van Nederland

Een kunstkerstboom van Tuin-Online is een aanwinst voor je woonkamer. Hieronder zie je een greep uit de collectie van onze meest populaire kunstkerstbomen. Als je een door ons geleverde kunstkerstboom in je huis hebt staan, stuur je ons dan een foto? Dan ontvang je van ons een heerlijke Tony Chocolonely chocoladereep. Als je een review achterlaat ontvang je nog eens een extra flesje wijn!