Kunstkerstboom kopen? 6 tips waar je op moet letten!

Kunstkerstboom kopen? 6 tips!

In december mag een kerstboom natuurlijk niet ontbreken in de woonkamer. Bij het kiezen van de beste kerstboom moet je als eerste een keuze maken tussen een echte kerstboom of een kunstkerstboom. Ben je nog niet overtuigd om te kiezen voor een kunstkerstboom? Lees alle voordelen van een kunstkerstboom hier.

Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden wat betreft kunstkerstbomen. Van bomen die op hun kop hangen aan het plafond, tot kunstkerstbomen met nepsneeuw of 'ingebouwde' ledverlichting. Zie je door de bomen het bos niet meer en wil je nu weten hoe je de perfecte kunstkerstboom moet kiezen voor jouw woonkamer? Lees dan snel verder!

Kunstkerstboom tip 1: Hoe groot moet een kunstkerstboom zijn?

Als je begint met zoeken naar een kunstkerstboom is het belangrijk om te weten hoe groot de boom kan zijn in jouw woonkamer. Het kan soms erg lastig zijn om in te schatten hoeveel ruimte een kunstkerstboom nu inneemt ergens in de woonkamer. Handig is om met kranten of tijdschriften de oppervlakte van de gewenste kunstkerstboom op de juiste plek neer te leggen. Hierdoor krijg je een beter beeld van hoeveel ruimte de kunstkerstboom inneemt.

Let er daarnaast op dat je ongeveer 30 à 40 centimeter overhoudt tussen de top van de kunstkerstboom en het plafond. Hiermee creëer je het mooiste aanzicht.

Kunstkerstboom tip 2: Let op het aantal takken (of tips) van de boom

Als je een kunstkerstboom wilt kopen, dan wil je er eentje welke er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Het verschilt ook sterk per boom hoeveel takken, of tips, de boom heeft. Wanneer je kunstkerstbomen met elkaar vergelijkt, let hier dan goed op. Onze meest natuurlijke kunstkerstboom is de Royal Christmas Halmstad.

Kunstkerstboom tip 3: Wordt de voet van de kunstkerstboom meegeleverd?

De kunstkerstbomen van Tuin-Online zijn altijd voorzien van een stevige metalen voet. Let erop dat dit altijd wordt meegeleverd. Anders kom je onverwachts voor extra kosten te staan. 

Kunstkerstboom tip 4: Een boom met of zonder lampjes?

Verlichting

Niet ieder jaar met veel gedoe de lampjes weer uit elkaar halen? Kies voor een kunstkerstboom met ingebouwde LED-lampjes! Let wel op de kleur van de ingebouwde LED verlichting. Je wilt natuurlijk geen bouwlamp in de kamer hebben staan, maar een zachte en warme kleur.

Bekijk hier al onze kunstkerstbomen met ingebouwde LED verlichting

De kunstkerstbomen uit onze collectie zijn van het merk Royal Christmas. Bijna alle kunstkerstbomen hebben ingebouwde ledverlichting welke je via de gratis app op je telefoon eenvoudig kunt bedienen!

Kunstkerstboom tip 5: Kies de stijl die bij jou past

Kunstkerstbomen kunnen op meerdere vlakken van elkaar verschillen. Niet alleen de hoogte, de hoeveelheid takken en de lampjes kunnen anders zijn, maar ook de kleur en de vorm van de naalden. Bekijk goed de kleur van de kunstkerstboom, soms kan deze wat lichter zijn. Je wilt natuurlijk dat de boom een zo realistisch mogelijke uitstraling heeft!

Kunstkerstboom tip 6: Ga voor een veilige boom

In de decembermaand worden er veel kaarsjes aangestoken en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. De kunstkerstbomen van Tuin-Online zijn allemaal brandvertragend.

Extra tips!

Naast onze tips om de perfecte kunstkerstboom uit te zoeken, hebben wij ook nog een paar algemene tips voor je. Deze tips zijn op  zowel kunstkerstbomen als echte kerstbomen van toepassing.

  • Plaats de kerstboom minstens twee meter van de verwarming, openhaard of kaarsen af.
  • Plaats nooit echte kaarsen in een kerstboom.
  • Heb je verlichting in de kerstboom of is je kunstkerstboom zelf voorzien van verlichting? Haal dan altijd de stekker eruit wanneer je gaat slapen of wanneer je weg gaat.

De mooiste kunstkerstbomen van Nederland

Een kunstkerstboom van Tuin-Online is een aanwinst voor je woonkamer. Hieronder zie je een greep uit de collectie van onze meest populaire kunstkerstbomen. Als je een door ons geleverde kunstkerstboom in je huis hebt staan, stuur je ons dan een foto? Dan ontvang je van ons een heerlijke Tony Chocolonely chocoladereep. Als je een review achterlaat ontvang je nog eens een extra flesje wijn!