Kantopsluitingen

Kantopsluitingen

Het is belangrijk om bestrating op te sluiten om zo te voorkomen dat je straatwerk door gebruiksdruk langzaam wordt weggedrukt. Met cortenstalen borders ofwel kantopsluitingen, kun je het gazon, terras, perkjes, de vijver of de bestratingen duurzaam van elkaar te scheiden. Daarnaast voorkom je uitbreken of verzakkingen. Kantopsluitingen zijn ook goed te gebruiken om accenten aan te brengen in de tuin of als creatieve oplossing om hoogteschillen te benadrukken.

Lees meer
Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter

Cortenstalen kantopsluitingen

Ons assortiment kantopsluitingen bestaat twee soorten cortenstalen opsluitbanden: rechte opsluitbanden en gezette opsluitbanden. De kantopsluitingen 'gezet' hebben een omgezette rand aan de bovenkant. Optioneel is ook de kantopsluiting geplet beschikbaar. Bij interesse kun je ons altijd je aanvraag sturen. De kantopsluitingen zijn verkrijgbaar in diverse hoogte maten: 10, 15, 20, 29 en 39 cm. Ze zijn verkrijgbaar in 2 mm dik cortenstaal of 3 mm dik cortenstaal.

 

Waar kan je een kantopsluiting allemaal voor gebruiken?

Met een kantopsluiting kun je een verschil maken tussen borders en of paden of creëer je een leuk speels effect in je gazon door bepaalde delen van de tuin iets hoger te plaatsen. Daarnaast kun je het uitbreken of verzakken van straatwerk voorkomen. De opsluitbanden zijn vorstbestendig, omdat ze geen water of vocht opnemen. 

 

Montage van kantopsluitingen

Je kunt ervoor kiezen om de kantopsluitingen te bevestigen aan piketpalen. Voor de kantopsluitingen van 250 cm geldt dat er 4 palen per kantopsluiting nodig zijn. Twee palen dienen op de hoeken geplaatst te worden en vormen direct de hoekpalen voor de volgende kantopsluiting. Deze palen kun je bij de kantopsluitingen per 25 stuks bestellen. Indien gewenst kun je alvast gaten laten boren in de kantopsluitingen op de plekken waar de palen komen.

 

De eigenschappen van cortenstaal

De kantopsluitingen zijn gemaakt van cortenstaal. Dit staal heeft als eigenschap een mooie roestbruine kleur te vormen. Dit roest beschermt het staal tegen verdere corrosie. De sterkte van cortenstaal is vergelijkbaar met RVS. Vele gebouwen, bruggen en kunstwerken worden gemaakt van cortenstaal.

 

Meer mogelijkheden met onze andere cortenstalen producten

Hoewel onze website Cortenstaalplantenbak.nl heet, hebben wij vele cortenstalen producten! Zo kun je eenvoudig de hoogte overbruggen in je tuin met een mooie cortenstalen tuintrap. Daarnaast verkopen we ook cortenstalen brievenbussen in verschillende modellen, vuurtafels, sfeerpanelen en we verkopen ook sinds kort cortenstalen watertafels (met fontijn)!

Wacht a.u.b.