Wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom?

Wil je ook dit jaar weer een mooie kerstboom in je huis hebben staan maar weet je nog niet zo goed of je nu moet kiezen voor een echte kerstboom of een kunstkerstboom? Wij hebben voor jou alle voordelen (en nadelen) op een rij gezet van een kunstkerstboom. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Bekijk hier onze - niet van echt te onderscheiden - kunstkerstbomen

Voordeel 1: Geen naalden meer door het hele huis

Een echte kerstboom is prachtig, maar laat helaas na verloop van tijd naalden op de grond vallen. Het voordeel van een kunstkerstboom is dat je niet dagelijks de stofzuiger uit de kast hoeft te halen om de naalden weer op te zuigen. Ook komen er geen naalden tussen de cadeautjes onder de kerstboom te zitten!

Voordeel 2: Je hoeft de geur niet te missen!

Een echte kerstboom ruikt heerlijk en prikkelt je zintuigen tijdens de decembermaand. Je hoeft deze heerlijke geur niet te missen wanneer je een kunstkerstboom in huis haalt. Zo zijn er diverse geurstokjes, geuroliën en zelfs spuitbussen op de markt welke jouw kunstkerstboom net zo laten ruiken als een echte kerstboom.

Voordeel 3: Bespaar tijd met het opzetten

Natuurlijk moet je eerst de perfecte kunstkerstboom uitzoeken, maar wanneer je hem eenmaal in huis hebt hoef je geen jaarlijkse tochten meer te maken naar het lokale tuincentrum of een kwekerij in de buurt. Jaarlijks uren zoeken naar de perfecte boom en een auto vol met naalden en grond is verleden tijd! Het enige wat je hoeft te doen is de kunstkerstboom van zolder te halen en hem weer netjes in elkaar zetten.

Voordeel 4: Kunstkerstbomen zijn haast niet van echt te onderscheiden

De takken van kunstkerstbomen worden veelal gemaakt met mallen van echte kerstbomen. Daarnaast zijn ze tegenwoordig al haast niet meer van echt te onderscheiden.

Kunstkerstbomen worden vrijwel altijd van PVC (polyvinylchloride) of PE (polyetheen) gemaakt. Daarnaast zijn de kunstkerstbomen van Tuin-Online allemaal voorzien van een brandvertragende laag. Veiligheid staat immers voorop.

Voordeel 5: Een kunstkerstboom met lampjes kopen? Dat kan ook!

We hebben nog meer goed nieuws: er zijn ook kunstkerstbomen met ingebouwde ledverlichting. Vrijwel alle kunstkerstbomen uit onze collectie hebben dit al. Het voordeel van kunstkerstbomen met verlichting is dat je niet meer hoeft te ploeteren met het uit elkaar halen van de lampjes. 

Daarnaast bestaan onze kunstkerstbomen maar uit 3 of 4 delen. Aan deze delen zitten alle takken vast inclusief de verlichting. Wanneer je de kunstkerstboom aan het opzetten bent, hoef je alleen deze delen in elkaar te klikken en de takken vallen vervolgens zelf naar beneden. Je kunt daarna de takken nog mooi buigen, de verlichting aan elkaar koppelen en je bent klaar!

De mooiste kunstkerstbomen van Nederland

Een kunstkerstboom van Tuin-Online is een aanwinst voor je woonkamer. Hieronder zie je een greep uit de collectie van onze meest populaire kunstkerstbomen. Als je een door ons geleverde kunstkerstboom in je huis hebt staan, stuur je ons dan een foto? Dan ontvang je van ons een heerlijke Tony Chocolonely chocoladereep. Als je een review achterlaat ontvang je nog eens een extra flesje wijn!

Bekijk hier onze kunstkerstbomen