Met de plantenbakken van polyester voeg je iets extra’s toe aan je tuin of terras. Polyester plantenbakken zijn in veel maten beschikbaar en in alle kleuren leverbaar. Ze zijn lichtgewicht, vorstbestendig en ijzersterk. Je geeft hiermee gemakkelijk een persoonlijke draai aan je buitenruimte! Heb je nu een polyester plantenbak, maar weet je nog niet zo goed hoe je deze moet beplanten? Lees dan snel verder! 

 

Shop polyester plantenbakken op Polyesterplantenbakken.nl

Kies de beplanting voor je polyester plantenbak

De plantenbakken kun je beplanten met een klein boompje, mooie bloeiende planten of grassen. Maar in de winter wil je natuurlijks het liefst planten die ook in de sombere wintermaanden het aanzien waard zijn. Mooie sterke en groenblijvende planten voor de winter zijn:

  • Glansmispel (Photinia Red Robin)
  • Zegge (Carex Oshimensis)
  • Bolbuxus (Buxus sempervirens)
  • Bamboe (Fargesia 'Little John')
  • Olijwilg of laurierkers op stam (Elaeagnus ebbingei, Prunus laurocerasus)
  • Sneeuwbal (Viburnum tinus)

Vul de bak met één soort of maak een mooie combinatie van verschillende planten. Zo laat je je plantenbakken het hele jaar door stralen!

Waar moet je op letten als je planten in de polyester plantenbak gaat planten?

Polyester plantenbakken voorzien van mooie planten brengt soms wat werk met zich mee. Wanneer je onderstaande stappen volgt, ben je er van verzekert dat je lang kunt genieten van prachtig verzorgde planten!

 

1. Zelf gaten boren in je plantenbak

De plantenbakken van het merk Enjoyplanters van Polyesterplantenbakken.nl kunnen zowel in huis als buiten worden geplaatst. Om ervoor te zorgen dat je ze in huis kunt plaatsen, zijn de plantenbakken niet standaard voorzien van afwateringsgaten in de bodem van de bak. Als je de Enjoyplanters polyester plantenbak dan buiten wil zetten, moet je zelf eerst gaten boren zodat het overtollige water weg kan lopen. Dit doe je eenvoudig met een metaalboor. Boor drie à vier gaten met een doorsnede van ongeveer 1 centimeter.

 

2. Vul je plantenbak met een laag hydrokorrels en potscherven

Dek de gaten die je hebt geboord af met een aantal potscherven en vul de bak daarna tot ongeveer 1/3 aan met hydrokorrels. Hydrokorrels zijn kleikorrels en kunnen heel veel water opnemen. Wanneer je de planten water geeft, zakt het water naar de bodem richting de korrels. De korrels zuigen zich vol en voeren het overtollige water af. Zo hebben de planten altijd een voorraad water tot hun beschikking.

 

3. Vul je plantenbak verder met potgrond

Vul de pot verder aan met potgrond van goede kwaliteit, bijvoorbeeld universele potgrond van DCM.

 

4. Plaatst planten in je plantenbak

Dit is natuurlijk waar het allemaal om draait: je plantenbak(ken) vullen met de mooiste planten! Als eerste haal je de plant uit zijn pot. Gaat dit moeizaam omdat de wortels vast zitten? Kneed dan met je handen rondom de pot zodat de wortels los raken en je de plant makkelijk uit de pot kunt halen. Haal wat aarde weg uit de polyester plantenbak en plaats hier de plant in. Zorg ervoor dat de bovenkant van de plantenkluit een klein stukje onder de rand van de plantenpot zit. Vul de kluit rondom de pot aan met aarde en druk lichtjes op de aarde. Doe dit niet te hard, want anders verstoor je het capillaire systeem (kleine kanaaltjes die de aarde voorzien van zuurstof en water) van de aarde.

 

5. Geef je planten water

Geef de planten tenslotte een flinke hoeveelheid water!

Bekijk hier hoe je een plantenbak moet vullen

Liever alles nog een keer op YouTube bekijken? Klik dan hieronder om onze video op YouTube te bekijken!