Dit zijn de 11 nieuwste tuintrends in 2017

Van cortenstaal plantenbakken tot gerobotiseerde grasmaaiers en van vuurtafels tot geluidsschermen. Dit zijn de tuintrends van 2017!

1 ] Polyester plantenbakken

Polyester plantenbakken zijn helemaal in. Dit zijn strakke, lichtgewicht plantenbakken. Wist je dat polyester 50 jaar meegaat? Daarnaast blijven vorstgevoelige bomen lekker warm in zo'n polyester bak en zijn ze in alle vormen en maten verkrijgbaar. Lees over de voordelen van polyester.

2 ] Cortenstaal plantenbakken

Ooit gehoord van cortenstaal plantenbakken? Dit zijn ijzersterke bakken met een roestbruine kleur. Deze kleur vormt binnen vier tot zes maanden en beschermt het staal tegen verder corrosie. Daarnaast zijn ze vorstbestendig. Bekijk alle cortenstaal plantenbakken.

3 ] Vuurtafels

In de zomer kan het 's avonds flink afkoelen, terwijl je misschien nog even lekker buiten wil zitten. Een mooie vuurtafel is dan een absolute must. Dit is een tafel met een ingebouwde brander. Ze zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar op Designtuinhaarden.nl. Kies bijvoorbeeld voor een vuurtafel van oud steigerhout.

4 ] NoiStop geluidsscherm

Ligt jouw huis langs een drukke straat? Overweeg dan om geluidsschermen van NoiStop te plaatsen. In vergelijking met bijvoorbeeld een kant-en-klaar-haag reduceert een geluidsscherm lawaai met 8 tot 12 dB. Dit betekent een halvering van het geluid. Kies bijvoorbeeld voor de Noistop Wood (zie hieronder). Bekijk alle geluidsschermen.

5 ] Automatisch sproeien

Ben je er altijd te laat bij met sproeien en ziet jouw grasmat er kurkdroog uit? Balen. Gardena heeft gelukkig een mooie oplossing, namelijk de Gardena SMART Sensor Control set. Deze set meet de bodemvochtigheid, lichtintensiteit en temperatuur in de tuin. Is het te droog, dan krijgt je een notificatie op jouw telefoon en kan het systeem zelfstandig het gazon (en de bloemen) water geven. Handig!

6 ] Robotgrasmaaiers

Heb jij een groot gazon van minstens 20 vierkante meter? Dan is het slim om een robotmaaier in te zetten. Deze maaier kortwiekt zelfstandig het gras en rijdt vervolgens op eigen houtje naar zijn garagebox. In zijn thuishonk laadt de robotmaaier zich op voor een nieuwe ronde. Tijdelijk honderd euro retour op sommige modellen.

7 ] Acaciahouten plantenbakken

Acaciahout is een schitterende houtsoort. Sterk, duurzaam en het werkt niet. Hierdoor ontstaan er geen scheuren. Op Tuin-Online.nl zijn schitterende acaciahouten plantenbakken te bestellen van 50x50x50 cm, 100x50x50 cm en 30x30x90 cm.

8 ] Yoepplanter: maak je eigen plantenbak

Yoepplanter is een geinige plantenbak. Je creëert namelijk jouw eigen plantenbak door houten, RVS of cortenstalen panelen te bevestigen. Uitgekeken op cortenstaal? Verwijder de panelen dan en plaats er andere panelen voor, bijvoorbeeld Sendzimir-panelen. De verrijdbare plantenbak wordt geleverd in één maat: 40x40x40 cm. Wil je een alternatieve maat? Dan moet je toch een RVS plantenbak, cortenstaal plantenbak of polyester plantenbak bestellen.

9 ] Een levend schilderij aan de muur?

Een mooi duurzaam, levend schilderij aan de muur van uw woning of bedrijfspand? Kies voor Livepicture. Je vult de cassettes met de gewenste beplanting en vervolgens groeien de planten letterlijk uit het schilderij. Een waterlevel indicator geeft aan of de planten nog voldoende kunnen drinken. Een uniek en mooi systeem.

10 ] Tuinverlichting op zonne-energie

Zonnepanelen worden steeds efficiënter. Deze revolutie is vooral te merken in de tuin. Vroeger trokken hoveniers nog draadjes door de tuin, maar met de komst van tuinverlichting op zonne-energie is dat niet meer nodig. De Gacoli-lijn van Tuin-Online.nl is een aanrader. Dit zijn fraaie, moderne tuinlampen, die de energie uit daglicht in een batterij opslaan. Deze lampen kunnen het hele jaar buiten staan.

11 ] Vuurschalen

Een vuurschaal is een schaal, waar je bijvoorbeeld een paar blokjes hout in legt. Maak een vuurtje en geniet van een mini-kampvuur in je achtertuin. Vuurschalen zijn al verkrijgbaar voor een paar tientjes, maar Designtuinhaarden.nl biedt alleen de beste producten aan. Denk hierbij aan gietijzeren vuurschalen of vuurschalen met een losse inlegschaal.