Kersttrends 2018: van bomen tot decoratie

Ben jij er ook al hard over aan het nadenken hoe jij je huis dit jaar met kerst gaat versieren? Ga je voor een echte kerstboom of een kunstkerstboom? Pak je de oude versiering van zolder of ben jij je een diehard kerstfan en versier jij je huis volgens de kersttrends van 2018? Hieronder ontdek je welke stijlen en kleuren dit jaar hip zijn. 

De kersttrends van 2018; welke stijl past past bij jou?

Kersttrend 1: Morning walk

Een van de meest romantische kersttrends van 2018 is de ‘ Morning Walk’, ofwel ochtendwandeling. De kleuren fris blauw, diep bruin en winters wit laat je denken aan een winterse ochtendwandeling… Het is koud, er is dauw in de lucht, er liggen ijskristallen in het gras, de mist twinkelt in het vroege ochtendlicht en het zonnetje doet zijn best om door te komen. Val je voor deze trend, dan maakt een kerstboom met sneeuw het geheel compleet te maken. 

Bekijk alle kunstkerstbomen met sneeuw


Kersttrend 2: Groen en botanisch

Groen, groen en nog meer groen! Met de trend ‘Groen en botanisch’ haal je de natuur van buiten naar binnen en creëer je rust en warmte in huis. De kleuren ‘pine green’, kerstgroen en ‘emerald green’, warm groen worden hier gecombineerd met goud en hout en hangen het mooist in deze groene kerstboom.

Bekijk alle groene kunstkerstbomen

Kersttrend 3: Alle kleuren van de regenboogboom 

John Lewis
Houd je van over de top, dan vind je dit waarschijnlijk een van de gaafste kersttrends van 2018: de regenboog-kerstboom! Deze trend hebben we gespot bij het Engelse warenhuis John Lewis en maakt je huis ontzettend kleurrijk en vrolijk. Voor het echte wauw-effect hang je maar liefst 7 verschillende kleuren in jouw boom.
 

Kersttrend 4: Roze met grijs

Vind je een kerstboom in huis leuk, maar houd je het liever licht en minimalistisch? Combineer dan steengrijze kerstdecoratie met een wat hardere kleur roze. Het geeft een soort van Scandinavische look and feel en heeft iets warms en comfortabels. Vooral in een interieur met veel hout komt deze kersttrend goed tot zijn recht. 

kersttrend 5: Cityloft       

Een van de meest luxe kersttrends van 2018 en de laatste van dit lijstje is, ‘Cityloft’. Deze trend geeft je huis internationale allure, is groots en meeslepend en chic. Warme en diepe kleuren zoals aubergine en emerald groen worden hier gecombineerd met velvet, glans en glitter. Ook een vleugje goud mag zeker niet ontbreken!

 
Dit zijn de kersttrends van 2018. Kun je niet wachten op de kerstsfeer in huis te halen, koop dan nu een prachtige kerstboom en lees vervolgens hoe je die in 5 stappen kunt optuigen!