Hoe moet ik mijn dakterras inrichten?

De lente en zomer staan weer voor de deur, dus we kunnen weer heerlijk met z’n alle naar buiten! Wil jij je dakterras in gaan richten, maar weet je niet waar je moet beginnen om deze lente- en zomerproof te maken? Wij gaan je helpen met het creëren van een leuke inrichting, zodat je een gezellige sfeer krijgt op je dakterras!

Stap 1: Waar ga ik mijn dakterras voor gebruiken?

Voordat je je dakterras kunt gaan inrichten, is het is belangrijk om te bedenken waarvoor je je dakterras gaat gebruiken. Ga je het gebruiken om te zonnen en relaxen of wil je er een grote tafel neerzetten om te kunnen eten met familie en vrienden? Dat bepaald veel voor de ruimte die je nodig hebt voor je terras.  

Stap 2: Sla met het inrichten niet de ondergrond over!

Bij het inrichten van je dakterras kun je natuurlijk de ondergrond niet overslaan. De ondergrond is het begin van het dakterras. De ondergrond is niet het begin van een leuke decoratie, maar de ondergrond is wel belangrijk. Het bepaalt ook hoe je dakterras er uiteindelijk uit komt te zien.

Niet elk dak(terras) kan al het gewicht aan, dus je moet ook goed kijken naar wat voor ondergrond je neemt. Kies je voor houten vlonders, tegels of voor bijvoorbeeld kunstgras? De vloer kan je niet makkelijk veranderen, dus denk daar goed over na.

Dakterrastip: Je zou altijd kunnen kijken naar een simpele ondergrond om vervolgens een outdoor kleed aan te schaffen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en patronen. Een leuk voordeel, met een outdoor kleed heb je geen koude of vieze voeten meer op je dakterras!

Stap 3: Kies je sfeer van je dakterras

Nu we een goede ondergrond hebben op ons dakterras, kunnen we verder kijken naar de inrichting en naar welke sfeer we willen creëren.

Hou jij van natuur en mooie groene kleuren op je dakterras? Dan kan je verschillende planten, bloemen of zelfs kleine bomen aanschaffen. Om ruimte te besparen op je dakterras kun je gebruik maken van smalle, hoge plantenbakken. Onze favoriet zijn de polyester plantenbakken, omdat deze licht zijn van gewicht en eenvoudig in onderhoud! Polyester plantenbakken sluiten daarnaast aan bij een moderne inrichting van het dakterras.

Past een landelijke uitstraling meer bij jou? Bekijk dan eens houten plantenbakken! Houten plantenbakken geven je dakterras een sfeervolle, landelijke uitstraling en gaan dankzij het gebruik van top kwaliteit hout ook nog eens jaren mee.

Bekijk hier onze plantenbakken

Stap 4: Hoe kies je de meubels?

Dan de meubels. Met de meubels kan je volledig je eigen stijl creëren. Je kan voor een gezellige knusse sfeer kiezen, maar ook voor een luxere sfeer.

 

Voor een knusse sfeer kan je misschien kijken naar een vuurtafel. Een vuurtafel komt op de plek te staan van een loungetafel of de eettafel. Een vuurtafel is namelijk een tafel voorzien van een gashaard welke je aansluit op een propaangasfles.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een picknicktafel. Ziet er super gezellig uit en kan je met je vrienden een gezellige drankje aan doen.

Stap 5: Het leuke werk, het uitzoeken van accessoires!

Je hebt naast de meubels nog leuke accessoires die je kunt toevoegen. Accessoires maken je terras nog een beetje sfeervoller. Op onze site kan je accessoires vinden zoals de Terrazzo beelden, een plantenwand, een livePicture en leuke buitenkleden. Mocht je veel ruimte overhebben, dan kan je voor accessores altijd nog kijken naar een hangmat.

Stap 6: Heb je al een fijne schaduwplek?

Het inrichten van je dakterras is bijna klaar. Je wilt natuurlijk wel heerlijk in de schaduw kunnen zitten wanneer de temperaturen hard stijgen in de zomer. Met een schaduwdoek kun je eenvoudig schaduw creëren. Wanneer de temperaturen niet zo  hoog zijn, kun je het schaduwdoek eenvoudig weer verwijderen zodat je heerlijk in het zonnetje kunt zitten. Wil jij schaduw in je tuin, maar wil jij geen schaduwdoek? Neem dan een kijkje dan op onze informatiepagina met 6 tips voor schaduw in je tuin.

Heb je jouw terras op je balkon geplaatst? Je kan dan voor schaduw kijken voor een balkonparasol. Een balkonparasol neemt weinig ruimte in beslag, is in de hoogte verstelbaar en is zeer makkelijk te gebruiken.