De voordelen van een schaduwdoek

Ben je op zoek naar de ideale oplossing voor schaduw in je tuin? Een schaduwdoek is een ideale oplossing! Je hebt schaduwdoeken in veel verschillende maten, vormen en kleuren. De schaduwdoeken die wij aanbieden zijn ook waterafstotend. De schaduwdoeken bieden je volledige veiligheid tegen de zon.

De voordelen van een schaduwdoek

Er zijn verschillende voordelen van schaduwdoeken, de meeste mensen kennen de parasol als oplossing tegen de zon. Het nadeel van een parasol is dat er een parasolvoet voor nodig is. Bij de schaduwdoeken heb je geen last van een parasolvoet.

Ook kan het schaduwdoek het hele seizoen blijven hangen. Het schaduwdoek kan namelijk tegen regen en is dus waterafstotend.

De zon geeft ultraviolette straling af. Dit is de straling die er voor zorgt dat de huis rood kan kleuren of zelfs kan verbranden. Er zijn verschillende ultraviolette stralingen en in heftige gevallen kan dit zelfs voor huidkanker zorgen. Om dit allemaal te vermijden is in de schaduw zitten ideaal, maar het fijnste aan dit schaduwdoek is dat het schaduwdoek je voor 95% beschermt tegen Uv-straling. Dit is ook ideaal voor je kinderen, want veiligheid staat voorop.

Ook is het schaduwdoek gemakkelijk te installeren en te reinigen. Er zijn verschillende manieren om een schaduwdoek te bevestigen.

  • Aan 1 muur en 2 palen
  • Aan 2 muren en 1 paal
  • Aan 3 muren

De palen worden bij ons op de website er niet bijgeleverd.

Nesling Coolfit schaduwdoek 5 meter driehoek antraciet Schaduwdoek outdoor HDPE vierkant 360x360 cm antraciet

Een parasol of een schaduwdoek?

Ben je nou aan het twijfelen tussen een parasol en een schaduwdoek? Dat is logisch, want een parasol komt meer voor dan een schaduwdoek. Maar denk er wel aan dat een parasol een parasolvoet heeft en dus meer ruimte in beslag neemt. Wel is een parasol makkelijker te verplaatsen dan een schaduwdoek. Wel moet je er aan denken dat bij een stevige windvlaag een parasol snel om kan vallen en kan beschadigen. Een schaduwdoek heeft daar geen last van en blijft altijd hangen.

Je kan een schaduwdoek makkelijk monteren en dus ook makkelijk weer loskoppelen. Om mee te nemen naar je vakantiehuisje bijvoorbeeld is een schaduwdoek ideaal. Je kan het schaduwdoek makkelijk opvouwen en meenemen. Een parasol kan je niet gemakkelijk meenemen.

Ook belangrijk om te weten is dat je onder de meeste soorten parasols alsnog kan verbranden. Je denkt veilig te ziiten in de schaduw, maar je kan onder een parasol alsnog verbranden.

SenS-Line parasol met LED verlichting Ø 300 cm   Schaduwdoek outdoor polyester vierkant 500x500 cm antraciet