Voordelen van LivePicture

  • Verbetert leef- en werkklimaat
  • Sfeer verhogend
  • Waterreservoir voor 4-6 weken
  • Eenvoudige montage
  • Heeft een rustgevend effect
  • Aanpasbaar op seizoen of gelegenheid

Een levende muur heeft iets ongelofelijks spannends. Want zeg nu zelf? Je ogen worden er als vanzelf naar toe getrokken. Er worden groene planten op elkaar gestapeld op een plek waar je het niet verwacht. Je bent ze misschien al eens een tegen gekomen: in een winkel, een hip restaurant of gewoon bij iemand thuis. De planten lijken zich met een buitengewone vasthoudendheid vast te klampen aan een laagje aarde of substraat. Prachtig om te zien en ze laten elke ruimte stralen. In deze blog lees je meer over de LivePicture, ook wel het 'Levende schilderij' genoemd. 

LivePicture, het levende schilderij

Tegenwoordig is het gemakkelijker dan ooit om een verticale tuin te creëren. Een voorbeeld van een kant en klaar groensysteem is de LivePicture; het levende schilderij. Hiermee hang je letterlijk een levend schilderij aan de muur. Je hoeft niet eens de hele muur te bekleden voor een mooi effect. Je kunt ook een klein stukje groen hangen in de woonkamer, de hal of de keuken of je werkplek. Dat heeft al een grote impact. Een LivePicture biedt ook een uitkomst voor plekken met weinig ruimte om toch groen aan te brengen. De planten zullen zorgen voor een beter binnenklimaat. Ze zorgen voor zuurstofproductie en ze hebben luchtzuiverende eigenschappen.

 

Bekijk hier alle LivePicture levende schilderijen

Hoe werkt een LivePicture?

Beplanten van een casette

De LivePicture bestaat uit een frame welke in meerdere kleuren te verkrijgen is. Daarin plaats je één of meerdere cassettes met aarde of substraat en de planten. Het frame is leverbaar in vijf verschillende formaten en bepaalt hoe veel casettes er in gaan. Het kleinste formaat is de LivePicture GO. De LivePicture GO heeft ruimte voor 1 cassette met daarin uitsparingen voor 4 planten. In de grootste LivePicture passen 6 cassettes. Zie hiernaast de foto van een casette. Het frame heeft een geïntegreerd watergeefsysteem met reservoir dat goed is voor de LivePicture 4-6 weken van water te voorzien. 

 

Vullen van de LivePicture

Schilderij met een diverse bladkleur, geur en vorm

Wil je het levende schilderij makkelijk van andere planten kunnen voorzien? Bij de LivePicture is het mogelijk om extra casettes bij te bestellen. Kies je beplanting voor een mooie mix van kleur, vorm en blad? Of kies je juist voor planten die een speciale luchtzuiverende werking hebben of een heerlijke geur? Het is helemaal aan jou. Vind je het moeilijk om zelf een keuze te maken, dan geven wij je graag advies.

De montage van een LivePicture of Living wall

Met slechts een paar schroeven bevestig je de LivePicture of living wall aan de muur. Hangt de levende muur eenmaal aan de muur dan heb je er nauwelijks meer omkijken naar. Het enige dat je hoeft te doen is af en toe een beetje snoeien en een keer in de paar weken de waterreservoirs aanvullen. 

LivePanel met vulinstructie

LivePanel

Er is ook een prachtig systeem voor een mooie groene wand in een kantoor of een grote hal; De LivePanel Pack bestaat uit wel 24 casettes. Het is een alles-in-1 groene wandsysteem. Zo’n groene wand brengt niet alleen leven en sfeer in een ruimte maar draagt ook bij aan een beter werkklimaat. Dit unieke en duurzame begroeningssysteem kan zowel buiten als binnen toegepast worden. Het bestaat uit 5 aluminium goten met ingebouwde waterniveau indicatoren inclusief vultrechter. Je kan hem handmatig water geven. De watervoorraad is goed voor 1-2 weken voor je hem weer opnieuw moet vullen. De hele LivePanel heeft een afmeting van 248,3x206 cm (b x h).

Bekijk hier de LivePanel pack

Voorbeelden van LivePicture

Voorbeelden van LivePicture