De mogelijkheden van Platoflex afscheidingen

Heb je een Platoflex muur en wil je deze graag in je tuin plaatsen? Dan lees je daar op deze pagina meer over! Heb je nog geen Platoflex muur en wil je er graag een aanschaffen? Bekijk dan ons assortiment

Platoflex plaatsen

Bij het plaatsen van een Platoflex tuinmuur zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, zoals een stabiele ondergrond, eventueel een tegengewicht om de muur bestand te maken tegen windbelasting. Voor de meest stabiele constructie dient je de flens onder het maaiveld te monteren.

Fundering

Je kunt de muur het beste verankeren met slagankers op een stabiele ondergrond, tenzij er voldoende contragewicht aanwezig is. De ondergrond kan bijvoorbeeld bestaan uit betontegels. Hieronder geven we aan bij welke lengte, breedte en hoogte we welke betontegels adviseren en op welke diepte de muur geplaatst moet worden. Hierbij voldoen de berekeningen aan windgebied 1, 2 en 3 tot een max. windkracht 11 (zeer zware storm).

Afmeting muur met grootte betontegel:

 • 600x15x100 cm = 50x50 cm
 • 600x15x200 cm = 60x60 cm
 • 600x25x240 cm = 100x100 cm

Plaatsen onder het maaiveld

Afmeting muur met diepte van de muur onder het maaiveld:

 • Hoogte muur < 100 cm dan 10+ cm onder het maaiveld
 • Hoogte muur > 100 cm dan 15+ cm onder het maaiveld
 • Hoogte muur > 150 cm dan 20+ cm onder het maaiveld
 • Hoogte muur > 180 cm dan 25+ cm onder het maaiveld
 • Hoogte muur > 220 cm dan 30+ cm onder het maaiveld

Hoe ga je te werk:

 1. Je kiest eerst de betontegels via de berekening van hierboven.
 2. Onder de tegel dient een aangetrild zandbed van circa 20 cm aanwezig te zijn.
 3. Plaats de tegels waterpas op het aangetrilde zandbed en monteer de muur op de tegels vast, iedere 30 cm, met slagankers en volgplaat. Wanneer de moer wordt aangedraaid, wordt de conus in de expansiehuls getrokken, welke zich vervolgens tegen de boorwand klemt. 
 4. Plaats op de bovenkant weer tegels, straatwerk of zand, welke je vervolgens weer aantrilt.

TIP: Door de ankers los te draaien kan het element verwijderd worden en op een andere locatie hergebruikt worden.

Platoflex stucwerk muren

Platoflex muren worden gemaakt van vezelversterkt polyester, na productie van de muur wordt deze gespoten met een 2 componenten korrelstructuur. Op deze manier krijgt de muur de uitstraling van een stucwerk muur alleen dan zonder de nadelen van scheurvorming en benodigde zware fundatie. Deze stucwerkmuren zijn in één dag te plaatsen. Ze zijn UV-bestendig, onderhoudsarm en licht maar oersterk.

Heb je momenteel een schutting in je tuin, maar denk je aan een nieuwe uitstraling van je tuin? Met de Platoflex afdekschermen 180x180cm of Platoflex afdekschermen 180x200cm geeft je jouw schutting in een handomdraai de look van een echte gestucte muur.

In een handomdraai verandert u uw schutting in een 'gestucte muur' met de Platoflex afdekschermen

De standaard mogelijkheden van Platoflex kant-en-klare lichtgewicht muren

Op onze webshop vind je een aantal standaard maten Platoflex muren van 2 meter t/m 6 meter lang in vier hoogtes: 0,5; 1; 1,5; en 2 meter. Ook de dikte van de muur kun je kiezen. Je hebt de keuze uit 10, 15, 20 en 25 cm. Een muur van 10 cm dik is mogelijk tot een lengte van 400 cm. Deze zijn te bestellen in onze webshop. Maar ook maatwerk is mogelijk. Stuur dan een e-mail met de gewenste afmeting naar ons toe.

Platoflex muren kunnen ook worden geleverd met gladde of gladgeschuurde afwerkingKleur en afwerking

Je kunt kiezen uit vier standaard leverbare kleuren:

 • Wit (9016)
 • Zuiver wit (RAL 9010)
 • Licht grijs (RAL 7035)
 • Zwart (9005)
 • Andere kleuren zijn mogelijk tegen een kleurentoeslag van 15%

Wil je liever een muur in met gladde afwerking dan kan dat ook. Voor een muur met gladde afwerking betaal je een toeslag van 25%. Voor een gladgeschuurde muur betaal je een toeslag van 35%.

Let op: Platoflex producten worden speciaal voor jou geproduceerd. Het is daarom niet mogelijk om de producten te ruilen of te retourneren.

Extra opties

Muren worden standaard geleverd met dichte onderkant. Wil je een muur met bijvoorbeeld tuinverlichting, dan kun je dat van tevoren aangeven. We kunnen dan samen de gewenste optie bespreken, zodat wij tuinverlichting in de muur voor je kunnen monteren. De onderkant wordt dan voor je opengelaten voor bekabeling.

Ook is het mogelijk om een zichtvenster in de muur te maken, als je de muur bijvoorbeeld wil inzetten als afscheiding van het zitgedeelte met de rest van de tuin.

Voor extra opties kun je contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@tuin-online.nl. Aan de hand van je vraag kunnen we een ontwerp maken en kunnen we de extra kosten berekenen.

Platoflex plantenbak

Wil je jouw tuin in dezelfde stijl houden? Dan is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een Platoflex plantenbak of Platoflex vijver te bestellen. Stuur ons dan een e-mail met de gewenste maten. We zullen kijken of de door jouw gewenste maten tot de mogelijkheden behoren. Anders doen we je natuurlijk een ander voorstel.

Platoflex muur is ook mogelijk met daarin gemonteerde verlichting