Kantopsluiting voor je gazon: 11x inspiratie

Kantopsluitingen zijn veelzijdig te gebruiken. Zo worden ze gebruikt in tuinen om ervoor te zorgen dat het straatwerk niet door gebruiksdruk worden weggedrukt. Kantopsluitingen kunnen ook worden gebruikt om een duidelijker en netter onderscheid te maken tussen het gazon, terras, bestrating of de vijver. 

Het gebruik van kantopsluitingen is ideaal om de tuin te begrenzen. Deze gazonranden of perkranden zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Zo zijn kantopsluitingen van cortenstaal en van zink populair. De kantopsluitingen bieden wij aan in verschillende formaten en dikten. Daarnaast bevatten de kantopsluitingen een gezette rand, waardoor je ook een plantenbak kunt maken van de kantopsluitingen!

De verschillende materialen, formaten en pakketten

De kantopsluitingen zijn verkrijgbaar in een lengte van 230 cm. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, zoals 15, 20, 29 of 39 cm hoog. Je kunt kiezen voor pakketten van 10 en 25 stuks, waardoor de totale lengte uit komt op 23 of 57,5 meter. 

Kantopsluitingen van cortenstaal kleuren na verloop van tijd roestbruin, wat zorgt voor een prachtig contrast met groene planten. Naast cortenstaal is het ook mogelijk om kantopsluitingen te kopen van zink. Verzinkt staal is bij uitstek geschikt voor gebruik in de open lucht. Deze kantopsluitingen hebben namelijk een beschermende zink(legerings)laag die zich chemisch verbindt met het staaloppervlak, zodat het niet kan afbladderen.

Hoe onze klanten kantopsluitingen gebruiken in de tuin

Benieuwd naar voorbeelden van tuinen met kantopsluitingen? Bekijk hieronder foto's van de tuinen van klanten!

Kantopsluitingen in deze tuin zijn gebruikt als afrastering van de tuin. In combinatie met de cortenstaal plantenbakken welke al langzaam aan het verkleuren zijn staat het prachtig!

Creëer eenvoudig hoogteverschillen met kantopsluitingen. Je tuin krijgt zo een modern en strak uiterlijk.

Heb je verschillende soorten kiezels in de tuin en wil je niet dat ze door elkaar gaan? Ook daar is een kantopsluiting uitermate geschikt voor! Je shopt ze hier.

Ook zo kunnen kantopsluitingen gebruikt worden. Links onderin wordt het gebruikt voor de vijver, maar ook om grote hoogteverschillen te creëeren is het uitermate geschikt.

Je hoeft natuurlijk de kantopsluiting niet recht in de grond te plaatsen! Deze klant heeft het op een speelse wijze geplaatst.

 Laat de kantopsluitingen een paar centimeter uitsteken boven het gras zodat je goed de verkleurde rand ziet. Bekijk de kantopsluitingen hier.

Verhoog je tuin eenvoudig met kantopsluitingen van cortenstaal.

Wil je graag ronde vormen in je tuin toevoegen? Dat kan! De kantopsluitingen zijn flexibel genoeg om licht gebogen te worden.

Wat vind je hiervan? De bruine cortenstalen kantopsluiting past steekt perfect af bij de kleuren van het gras en de steentjes. Bekijk het assortiment hier.

Dit ziet er pas strak uit! Zo heb je altijd een rechte lijn tussen je grasrand en de tegels.

Wil je een gigantische plantenbak, maar niet de kosten hiervan? Dan kan een kantopsluiting met een gezette rand je goed op weg helpen.

Ga ook aan de slag met kantopsluitingen! 

Heb je genoeg inspiratie opgedaan met deze foto's? Bekijk dan ons assortiment kantopsluitingen. Naast de rechte stukken verkopen we ook hoekstukken. Wacht niet langer en start vandaag nog met het ontwerpen van je nieuwe tuin!

Heb je bij ons kantopsluitingen besteld en liggen ze inmiddels al mooi in je tuin? Stuur ons dan jouw foto en ontvang van ons een heerlijke chocoladereep cadeau