De industriële tuin: 10 tips om jouw tuin te transformeren

De industriële tuin is helemaal in. Maar hoe geef je jouw saaie achtertuin die stoere en moderne look? Je leest het in dit artikel op Tuin-online.nl! 

#1 - Polyester plantenbakken

Polyester plantenbakken in antraciet zwart of zuiver wit geven jouw tuin de juiste industriële uitstraling. Deze plantenbakken zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen (variërend van 40 bij 40 centimeter tot 2 bij 2 meter), ze zijn door en door gekleurd en kunnen de hele winter in de tuin blijven staan! Daarnaast zullen ze niet verkleuren. Even afstoffen met een borstel of schoonmaken met speciaal ontworpen schoonmaakmiddel voor plantenbakken is voldoende. Hieronder zie je een paar fraaie foto’s die recentelijk door onze klanten zijn gemaakt.

Deze mooie witte plantenbakken shop je hier.

Wil je ook deze pareltjes in je tuin? Bekijk ze hier.

#2 - Outdoorkleed

Leg een groot buitenkleed onder de loungeset. Dit geeft een warm huiskamergevoel, maar dan buiten. Buitenkleden zijn gemaakt van speciale materialen, die niet afbreken als het heeft geregend of wanneer het min 10 graden Celsius is. Zo ben je verzekerd van warme schone voeten! 

Benieuwd naar onze buitenvloerkleden? Je vindt ze hier.

#3 - Werk met cortenstaal

Cortenstaal is een prachtig materiaal. Cortenstaal is oersterk en de dichte oxidehuid het beschermt het dieper liggende materiaal. Er zijn online cortenstalen plantenbakken te koop, maar je kunt ook kiezen voor cortenstaal kantopsluitingen of zelfs trappen van cortenstaal. Ziet er tof uit, hè?

Hier vind je een ruim assortiment ronde cortenstalen plantenbakken.

Opzoek naar de perfecte cortenstalen plantenbak? Je shopt ze hier!

Optimaal gebruik maken van de hoogteverschillen in je tuin? Plaats dan eenvoudig een trap van cortenstaal.

#4 - Vuurtafel van oud steigerhout

Vuurtafels zijn helemaal hip. Ga rondom een vuurtafel zitten en je hebt het zeker niet koud. Met een vuurtafel verleng je het zomerseizoen en kun je ’s avonds ook nog lekker buiten zitten. In een vuurtafel zit een gasbrander, waarmee je eenvoudig de hoogte van de vlam kunt bepalen. Wie een industriële tuin wilt, doet er goed aan om een vuurtafel te kopen van oud steigerhout of van aluminium/staal. Dan heb je immers direct het juiste materiaal.

Bekijk deze vuurtafel en alle andere steigerhouten vuurtafels.

#5 - Combineer grote betonnen tegels met een vlonder

Wat leg je neer op de grond? Wij adviseren om grote betonnen (of betonlook) tegels te combineren met een houten vlonder. Hout en beton zijn immers natuurlijke materialen, die perfect passen in de industriële stijl. Meer hierover zie je in dit item van Eigen Huis & Tuin.

#6 - Kies voor stalen accessoires

Bij een industriële tuin denk je natuurlijk aan… staal. Het is sowieso een aanrader om mooie grote stalen deuren in de achtergevel te plaatsen. Selecteer daarnaast stalen accessoires om de tuin aan te kleden. Let wel op dat ze geschikt zijn voor buiten!

#7 - Gepotdekselde schutting

Een gepotdekselde schutting is stoer en zorgt voor een bepaald sfeertje in de tuin. Combineer het wel met een kant en klaar haag, bijvoorbeeld hedera, om de tuin wel lekker groen te houden.

#8 - Houd het minimalistisch

Industrieel staat voor eenvoud. Kies dus tuinmeubelen zonder tierlantijntjes en met strakke lijnen. Beton is een perfect materiaal, omdat het grof en eenvoudig is. Op internet zijn veel webshops te vinden die betonnen objecten aanbieden, zoals brievenbussen, banken en zelfs plantenbakken.

#9 - Kies voor subtiele planten

Het is natuurlijk makkelijk om grote kleurige planten in de tuin te zetten, maar de industriële stijl gaat dan wel verloren. Kies daarom voor subtiele groene planten. Zet bijvoorbeeld een ficus in de tuin met daaromheen wat siergrassen. Deze siergrassen krijgen in het najaar mooie pluimen.

#10 - Haardje met houtopslag

Een alternatief voor een vuurtafel is een mooie zwarte (of cortenstaal) tuinhaard met houtopslag. Leg mooie blokken hout in deze houtopslag en je tuin ziet er schitterend uit. De onderstaande haarden zijn verkrijgbaar op Designtuinhaarden.nl.

Deze Enjoyfires vuurtafel Stone Island shop je exclusief op designtuinhaarden.nl

 Bekijk hier diverse schanskorfhaarden. Wist je dat je ze geheel naar wens kunt samenstellen? 

Wist je dat deze Bonfeu tuinhaard multifunctioneel is? Je kunt er zelfs op bakken en braden!