Green-Lab Spa jacuzzi: 5 tips voor de beste waterkwaliteit

Wanneer je een fanatiek gebruiker bent van je (opblaasbare) jacuzzi, wil je natuurlijk wel dat de waterkwaliteit top is. Slechte waterkwaliteit kan zorgen voor meer bacteriegroei en is schadelijk voor je gezondheid. Met onze 5 tips zorg je voor goede waterkwaliteit! Zo geniet je altijd van een schone jacuzzi.

Nog geen jacuzzi in de tuin? Bekijk ons aanbod!

Tip 1: Maak de filter regelmatig schoon

Hoe vaker je het filter schoonmaakt, hoe beter dit is voor de waterkwaliteit en voor je jacuzzi. De filter dien je ongeveer om de 2 à 3 dagen schoon te maken. De filter van je jacuzzi vaker reinigen is natuurlijk alleen maar beter! Indien je de filter niet vaak genoeg schoonmaakt kan het verstopt raken door vuil en kalkaanslag. Dit kan weer doorslaan naar de pomp van de jacuzzi.

Tip 2: Controleer wekelijks de pH-waarde en het chloorgehalte

De pH-waarde is erg belangrijk. De pH-waarde van het water dient altijd tussen de 6,8 en de 7,6 te zijn. Je kunt de pH-waarde testen met onze testset. De pH-waarde moet je altijd als eerste op orde hebben. Vervolgens kijk je pas naar het chloorgehalte. Is de pH-waarde te laag, dan kun je dit ook verhogen met chloor.

Als de pH-waarde op orde is, kun je de chloordrijver met chloortabletten in je jacuzzi plaatsen. Met deze chloortabletten desinfecteer je het water en houd je het chloorgehalte op peil. Een goede chloorwaarde ligt tussen de 1 en 2 ppm. Als alles op orde is kun je genieten van je Green-Lab Spa met goede waterkwaliteit. Wij bieden een compleet pakket aan, zodat het water in je jacuzzi de beste kwaliteit heeft. 

Tip 3: Dek de jacuzzi altijd goed af met de meegeleverde hoes

Als je de jacuzzi niet goed afdekt met een hoes, kunnen er bladeren in vallen of kan het water eerder vuil worden. Het is daarom belangrijk dat je de hoes er goed overheen doet. Ook voor de langste levensduur van de jacuzzi is het afdekken van de jacuzzi verstandig.

Tip 4: Maak de jacuzzi regelmatig schoon

Om de waterkwaliteit van de jacuzzi goed te houden, dien je de jacuzzi regelmatig schoon te houden. De bodem van de jacuzzi kun je schoonhouden met de oplaadbare stofzuiger. De rest van de jacuzzi kun je goed schoonhouden met de speciale onderhoudsset voor opblaasbare jacuzzi's.

Tip 4: Zorg dat je geen crème of zonnebrand op hebt als je in de jacuzzi gaat

Op het moment dat je lekker wilt genieten van de jacuzzi na het zonnen, heb je je waarschijnlijk ingesmeerd met zonnebrand. Als je met zonnebrand in de jacuzzi gaat wordt het water vuil en kunnen de randen glibberig worden. Door jezelf eventjes af te spoelen voordat je in de jacuzzi stapt hoef je minder schoon te maken. Daarnaast blijft de kwaliteit van het water ook een stuk beter.