7 tips voor schaduw in je tuin

De temperaturen stijgen, het wordt warm in de tuin en je bent opzoek naar verkoeling. Op zo’n warme zomerdag wil je vast wel een keer in de schaduw toch? Er zijn verschillende manieren om een heerlijk verkoelend plekje te creëren in de tuin. Op deze pagina vind je 7 tips die jou kunnen helpen met het creëren van schaduw in je tuin.

Schaduw tip 1: Heb je een grote tuin? Bomen creëren veel schaduw!

De goedkoopste manier om schaduw te krijgen zijn bomen. Heb je niet genoeg bomen in je tuin staan en wil je geen nieuwe bomen kopen? Een simpele oplossing is een doek tussen 2 bestaande bomen hangen. Zo verkopen we diverse schaduwdoeken die je door middel van een boom kunt ophangen.

Schaduw tip 2: Plaats een parasol in je tuin

Een bekende oplossing is een parasol. Een parasol is hele praktische oplossing. Je kan een parasol verzetten en je hebt zelfs parasols met led verlichting, hoe leuk voor in de avonden na zo’n zonnige dag. Op onze website heb je ook zo'n parasol met led verlichting.

Schaduw tip 3: Een schaduwdoek geeft veel schaduw

We hebben het bij onze eerste tip er al over gehad, een schaduwdoek is ideaal tegen zon. Daarnaast is een schaduwdoek ook perfect tegen wind en regen. Je kan een schaduwdoek ophangen waar je wilt. Een schaduwdoek is ook van speciale kwaliteit waardoor het doek schimmelbestendig is.

Op onze site zijn er ook schaduwdoeken te verkrijgen. Wij hebben schaduwdoeken in verschillende vormen, maten en kleuren. Onze schaduwdoeken zijn gemaakt van polyester en HDPE. wil je een kijkje nemen bij onze schaduwdoeken? Klik dan hier.

Schaduw tip 4: Bouw een overkapping

Niet op korte termijn neer te zetten, maar het is wel ideaal voor alle warme zomers die nog gaan komen: een overkapping. Van overkappingen zijn er vele soorten, maten en materialen. Zo kun je kiezen voor een robuuste overkapping van hout of een industriële overkapping van aluminium.

Zorg er wel voor dat de wind goed bij de overkapping kan komen. Zo blijft het koel, anders wordt het heel warm in de zomer. Je kan het beste kiezen voor materiaal dat niet te snel warm wordt.

 

Schaduw tip 5: Gebruik een klamboe

De klamboe werkt niet volledig tegen de zon, maar als er geen andere oplossing is kan je dit altijd nog proberen voor een klein beetje schaduw. Deze klamboe levert niet alleen lichte bescherming tegen de zon, maar is ook een goede beschermer tegen muggen. Ideaal wanneer je lange avonden in de tuin blijft zitten!

Schaduw tip 6: Schaf een zonnescherm aan

Als je langs je huis wilt zitten is dit ook een goede oplossing. Een zonnescherm is ideaal tegen de zon. Een zonnescherm is een van de eerste producten voor zonnewering in Europa. Je hebt verschillende soorten zonneschermen. Je hebt de zonneschermen markiezen, uitvalschermen, knikarmschermen en screens. Het nadeel is dat je een zonnescherm niet kan verplaatsen, maar je hebt wel in een groot deel van je tuin schaduw.

Zonnescherm

Schaduw tip 7: Een modulair schutting systeem tegen zon en wind

Op onze website hebben wij een nieuw modulair systeem, het modulaire schutting systeem. Dit is een systeem waarmee je je eigen schutting simpel in elkaar kan zetten. Je kan zelf bepalen hoe hoog je de schutting maakt. Het is een schutting met losse panelen die je samen met palen in elkaar kan zetten. Als je een kijkje wilt nemen bij het modulaire schutting systeem klik dan hier. 

Modulair schutting systeem