Welke kunstkerstboom lijkt echt? 2021 update!

Wanneer je aan een kunstkerstboom denkt, komt bij veel mensen de associatie met ‘nep’ naar voren. Vroeger waren kunstkerstbomen immers niet bijzonder natuurgetrouw en werd er gebruik gemaakt van goedkopere plastic materialen. Vandaag de dag is dat gelukkig anders! De kunstkerstbomen die nu worden gemaakt lijken veel meer op echte kerstbomen. Daarnaast hoef je bij een kunstkerstboom geen naalden op te vegen en kun je hem na gebruik weer eenvoudig op zolder opbergen. Maar welke typen kunstkerstbomen lijken nu echt en voor welke moet je kiezen? Wij helpen je hiermee graag een eindje op weg!

Een ‘echte’ kunstkerstboom? Let eerst op het materiaal

Wanneer je de zoektocht start naar een echte kunstkerstboom, is het belangrijk om wat meer te weten over de materiaalsoorten die je hierbij tegenkomt. Zo zijn er kunstkerstbomen van PE, PVC of een combinatie van beide.

PE kunstkerstboom

PE staat voor polyethyleen. De takken van een kunstkerstboom worden hierbij gemaakt in mallen. Daarin wordt het materiaal gegoten, waaruit een prachtige kersttak ontstaat. Takken maken van PE kost meer tijd, waardoor dit materiaal duurder is. Het geeft de kunstkerstboom wel een echte uitstraling.

PVC kunstkerstboom

Naast PE heb je ook kunstkerstbomen die worden gemaakt van PVC. PVC staat voor polyvinylchloride. Kunstkerstbomen van PVC zijn makkelijker te maken en daardoor goedkoper. Kunstkerstbomen van dit materiaal hebben een minder echte uitstraling.

Het beste kun je kiezen voor een kunstkerstboom die van PE én PVC is gemaakt. Hierbij heeft de buitenkant van de kunstkerstboom een echte uitstraling, omdat deze takken zijn gemaakt van PE. De binnenzijde van de kunstkerstboom, wat je minder goed ziet, is gemaakt van PVC. Hierdoor blijven de kunstkerstbomen betaalbaar en lijken ze net echt!

Dé kunstkerstbomen die net echt lijken

Kunstkerstbomen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en maten. Zo zijn er slanke kunstkerstbomen, kunstkerstbomen in de vorm van een strakke punt en kunstkerstbomen met hier en daar wat uitstekende takken. Hieronder vind je dé twee kunstkerstbomen uit onze collectie die het meest natuurlijk lijken.

Echte kunstkerstboom 'Halmstad'

Echte kunstkerstboom: HalmstadDe kunstkerstboom uit onze collectie die net echt lijkt is de Royal Christmas kunstkerstboom Halmstad. Deze kunstkerstboom is zeer gedetailleerd en heeft volle takken. Daarnaast heeft deze kunstkerstboom hier en daar wat uitstekende takken, zodat hij een speelse look heeft. Deze kunstkerstboom is gemaakt van PE en PVC, waardoor hij een natuurlijke uitstraling heeft. 

De kunstkerstboom Halmstad is verkrijgbaar in 5 verschillende hoogtes: 150 cm, 180 cm, 210 cm, 240 cm en 360 cm.

Een review van een van onze klanten van afgelopen jaar "Ik was nooit zo van de kunstkerstbomen, maar deze vind ik geweldig!!!" - Paula

Echte kunstkerstboom 'Victoria'

Echte kunstkerstboom: VictoriaEen andere kunstkerstboom die net echt lijkt is de Royal Christmas kunstkerstboom Victoria. Deze kunstkerstboom heeft volle dikke takken. Deze kunstkerstboom heeft wel een wat strakkere vorm dan de Halmstad. Ook deze kunstkerstboom is gemaakt van PE en PVC.

De kunstkerstboom Victoria is verkrijgbaar in 4 verschillende hoogtes: 150 cm, 180 cm, 210 cm en 240 cm.

Zowel de kunstkerstboom Halmstad als de Victoria worden geleverd met ledlampjes in de takken.

Ontdek alle kunstkerstbomen

Geniet ook dit jaar van een prachtige kunstkerstboom in huis! Bijna alle kunstkerstbomen uit onze collectie, ook de kunstkerstbomen die net echt lijken, zijn voorzien van ingebouwde ledverlichting. Hoe makkelijk is dat! Zo hoef je nooit meer de lampjes uit de knoop te halen. Daarnaast is het opzetten ook in een mum van tijd gebeurd. Deze kunstkerstbomen bestaan namelijk maar uit 3 delen welke je alleen in elkaar hoeft te schuiven. De takken zitten namelijk al vast aan het frame. Koppel de lichtsnoeren aan elkaar, buig de takken naar wens en je bent klaar om hem te versieren!

Bekijk hier alle kunstkerstbomen