Waarom je moet kiezen voor een kunstkerstboom!

Kunstkerstboom

Ook dit jaar vind je in ons assortiment weer nieuwe kunstkerstbomen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Maar waarom zou je kiezen voor een kunstkerstboom? Wij leggen je dat graag hieronder uit!

Bekijk onze kunstkerstbomen

Hoe is de kerstbomen traditie ontstaan?

Deze is vermoedelijk ontstaan uit Germaanse en Romeinse tradities. Groene bomen stonden symbool voor vruchtbaarheid en goddelijkheid. Hierbij viel het hen op dat er een boomsoort was die altijd groen bleef: de dennenboom. De groene boom kondigde ook de nieuwe lente aan, een tijd van bloei. Op de kortste dag van het jaar zetten zij een groene boom neer. Vaak in het midden van het dorp en deze werd dan versierd met appeltjes en andere attributen. Later volgden ook andere landen en werd de kerstboom steeds meer en anders versierd.

Waarom kiezen voor een kunstkerstboom?

  • Onze kunstkerstbomen zien er zo goed uit, dat ze bijna niet van echt te onderscheiden zijn.
  • Je spaart de natuur en je hebt geen naalden meer door heel het huis.
  • Een kunstkerstboom is licht van gewicht en dus makkelijk te verplaatsen en op te bergen.
  • Je kunt de verlichting van de kunstkerstboom eenvoudig bedienen via een gratis app, zelfs vanuit je luie stoel!
  • Het is een eenmalige investering waar je ieder jaar weer plezier van hebt.
  • Veiligheid voorop! Kunstkerstbomen zijn gemaakt van brandwerend materiaal, dus er is minder kans op brand. Echte bomen drogen namelijk uit.
  • Kunstkerstbomen zijn in verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Zo kun je de boom nog beter afstemmen op je interieur en heb je altijd de perfecte kerstboom in huis staan.

Hoe kies ik de juiste kunstkerstboom?

Als je de keuze hebt gemaakt voor een kunstkerstboom, dan ben je er nog niet. Er zijn veel verschillende soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Wil je een kunstkerstboom met of zonder verlichting? Welke maat en kleur past goed bij je interieur? Dit zijn allemaal opties waar je goed over na moet denken, aangezien de kunstkerstboom vaak een grote, eenmalige investering is.

Neem vooral een kijkje in ons assortiment kunstkerstbomen. En kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag advies en helpen je bij het maken van de goede keuze.