Meer planten op kantoor? Kies voor een LivePicture, LiveDivider of plantenbakken

Wist je dat een groen kantoor werknemers 15% effectiever maakt? Bij Tuin-online.nl vindt je de beste ‘groene’ producten voor in kantoren. Lees snel verder en bekijk zie hoe je in een handomdraai je kantoor tot een groene oase kunt omtoveren.

Kantoren zijn gelukkig niet langer grijze dozen. Uit onderzoek van de Universiteit van Exeter en de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat planten op kantoor werknemers productiever maakt. Ze zijn meer tevreden met hun werkplek en over de luchtkwaliteit. Een paar planten zijn al genoeg, aldus de onderzoekers.

Meer groen op kantoor met een LivePicture

Het hoeft niet lastig te zijn om een kantoor groener te maken. Zo heeft Mobilane de LivePicture ontwikkeld. Dit is een schilderij waarin je planten kunt plaatsen. Ze groeien dan uit het frame! Je bepaalt zelf welke planten je hierin wil laten groeien. Een leuk idee is om bij iedere werkplek een LivePicture te hangen en om vervolgens de collega’s te vragen welke planten zij in hun eigen levende schilderij willen hebben. Dit ziet er niet alleen bont uit, maar vergroot ook de band tussen een werknemer en ‘zijn’ schilderij. Het kleinste levende schilderij heeft een grootte van 72 bij 72 centimeter, het grootste schilderij is 112 bij 170 centimeter groot.

Bekijk alle LivePicture levende schilderijen

Heb je voldoende ruimte? Kies dan voor de LiveDivider

Een alternatief voor de LivePicture is om een LiveDivider neer te zetten. Aan beide zijden van deze kamerafscheiding kun je planten plaatsen, waardoor het een innovatieve manier is om een werkruimte in tweeën te delen. Door de begroeiing is de LiveDivider goed voor het klimaat. Tevens dempt het scherm geluid.

Op zoek naar wat groters? Dan is het LivePanel Pack wat voor jouw kantoor

Op zoek naar iets groters? Wat vind je van het onderstaande LivePanel Pack? Een alles-in-een groene begroeningssysteem met een oppervlak van 248 bij 206 centimeter. In totaal zijn er maar liefst 24 casettes om te vullen.

LivePanel Pack

Bekijk het LivePanel Pack

Polyester of cortenstaal plantenbakken

Heb je al plantenbakken op kantoor staan of nog niet? Wat dacht je van schitterende polyester plantenbakken of cortenstaal plantenbakken? Cortenstaal plantenbakken moet eerst een paar maanden buiten roesten om tot hun unieke bruin kleur te komen, maar daarna kun je ze zonder probleem ergens in het kantoor zetten. Polyester plantenbakken zijn al direct voor binnengebruik.