1 items

Filters
Selectie verfijnen
Categorieën
Houtkachels

Houtkachels voor buiten en binnen

Zit het hele jaar door heerlijk buiten of binnen, met een luxe houtkachel! De houtkachels uit deze categorie kun je prima binnen neerzetten, maar ook buiten onder een overkapping of op de veranda. Met een buitenkachel verleng je eenvoudig het buitenseizoen. Wil je de houtkachel multifunctioneel inzetten en ook gebruiken als oventje? Bekijk dan de Cosistove Major! Liever een andere buitenhaard? Bekijk hier ons complete haarden assortiment.

Lees meer

Items 1-1 of 1

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter
 1. € 150 korting

  Cosistove Mid 40x45x85 cm

   699.00

   549.00

  Winter 2023
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
items per page

Houtkachel buiten of binnen neerzetten?

De heerlijke geur van het hout, de gezelligheid en de behaaglijke warmte is wat bij een houtkachel hoort. Haal het knusse binnen gevoel nu ook naar buiten en zet je houtkachel buiten neer! De houtkachels die je hier vindt kun je zowel binnen als buiten onder een overkapping neerzetten. Wanneer je de houtkachel buiten onder een overkapping plaatst, gaat hij langer mee en heb je er jaren plezier van.

Sluit je houtkachel eenvoudig aan

Let op dat je bij de houtkachels geen kachelpijp ontvangt. Er is een ontzettend grote diversiteit in wensen, tuinen en huizen waardoor we niet voor alles een maatwerk oplossing kunnen bieden. Gelukkig hebben alle houtkachels een aansluiting van 150mm doorsnee. Je kunt zelf eenvoudig bij de lokale bouwmarkt een bijpassende kachelpijp aanschaffen. Plaats je de houtkachel buiten onder een overkapping en wil je de kachel door het dak monteren? Let op dat je dan kiest voor een dubbelwandige kachelpijp.

 

Plaats de houtkachel ten alle tijden 60 cm van de muur af. Zo kan er aan de achterzijde van de houtkachel voldoende lucht circuleren. De houtkachel zelf wordt ook warm.

Gebruik je houtkachel om broodjes mee te bakken!

Naast de gezelligheid van het vuur, is een heerlijke maaltijd ook geen straf! In de Cosistove Major zit een oventje ingebouwd. Hierin kun je een broodje, pizza of wat anders afbakken boven het stookgedeelte. Naast de houtkachels hebben we ook diverse vuurschalen en andere houtkachels in ons assortiment waarmee je ook heerlijke maaltijden mee kunt bereiden.

Rendement van de houtkachels

Bij een deel van de houtkachels zie je het rendement van de houtkachel weergegeven. Het rendement van de houtkachel geeft aan in hoeverre de verbranding van het hout optimaal wordt benut. Een hoog rendement staat dus voor een efficiëntere verbranding. Je hebt minder hout nodig om lekker warm te kunnen stoken. Als je hierbij een hoog percentage ziet staan, is dat positief.

Capaciteit van de houtkachels

De houtkachels die wij hier verkopen kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Afhankelijk van waar je de houtkachel plaatst, heb je een andere houtkachel nodig. De houtkachels van Livin'flame hebben een vermogen van 9 kW. De Cosistove Mid heeft een wat hoger vermogen van 9 tot 11 kW. Wil je een nog grotere ruimte verwarmen? Kies dan voor de Cosistove Major. Deze houtkachel heeft een vermogen tussen de 11 en 16 kW.

 

Met een houtkachel van 9 kW kun je al een ruimte verwarmen van 180 m3.