Filters
Selectie verfijnen
Elektrische haarden

Elektrische sfeerhaard inbouw kopen? Eenvoudig te monteren!

Heb je een nieuw huis of wil je op een verantwoorde en veilige manier genieten van een gezellig vlammenspel? Dan is een elektrische sfeerhaard wat voor jou! De elektrische sfeerhaarden die je hier vindt kun je eenvoudig inbouwen of ophangen aan de muur. De elektrische sfeerhaarden hebben verschillende warmtestanden en kun je gebruiken als bijverwarming. De vlammen zien er realistisch uit. Liever een haard als volwaardige warmtebron? Bekijk hier onze andere haarden.

Lees meer
Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.

Elektrische sfeerhaard kopen? Eenvoudig in te bouwen! 

Een elektrische sfeerhaard inbouwen is een fluitje van een cent, veel eenvoudiger dan het inbouwen van een gashaard of houthaard. Bij een elektrische sfeerhaard hoef je geen rekening te houden met een rookkanaal of afvoersysteem, wat de installatie een stuk eenvoudiger maakt. Het enige wat je nodig hebt, is een stopcontact in de buurt. Wij zorgen ervoor dat alle benodigde montagematerialen meegeleverd worden, zodat je direct aan de slag kunt. Bovendien zijn onze elektrische sfeerhaarden ontworpen om naadloos in jouw interieur te passen, of je nu een modern of klassiek design prefereert.

Een sfeervol en gezellig vuurtje in huis met een elektrische sfeerhaard

Onze elektrische sfeerhaarden maken gebruik van geavanceerde technologieën om een levensecht vlammenspel te creëren. Ze zijn uitgerust met een 3D-vlambeeld dat zorgt voor een realistische vuurervaring. Veel van onze modellen bieden ook de mogelijkheid om de kleur van de vlammen aan te passen, van traditioneel oranje tot modern blauw, waardoor het vuur nog echter en sfeervoller lijkt. Deze haarden zijn niet alleen een warmtebron, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je woning, perfect voor gezellige avonden thuis.

Ga voor gemak, kies voor een elektrische sfeerhaard

Een elektrische sfeerhaard staat synoniem voor zowel duurzaamheid als gemak. Met slechts een druk op de knop kun je de haard aan- of uitzetten, zonder gedoe met houtblokken of gasaansluitingen. Bovendien is een elektrische sfeerhaard energiezuinig, verbruikt geen gas, en je hoeft je geen zorgen te maken over brandveiligheid. Ook komt er geen rook, nare geuren of roet vrij, wat het een perfecte optie maakt voor huishoudens met allergieën of astma. Kortom, een elektrische sfeerhaard biedt al het comfort en de warmte van een traditionele haard, maar dan met het gemak en de veiligheid van moderne technologie.

Een elektrische haard = geen onderhoud

Een elektrische haard heeft als groot voordeel dat er vrijwel geen onderhoud nodig is. Doordat deze haarden geen bewegende onderdelen bevatten, is er geen kans op slijtage die regelmatig onderhoud vereist.

 

In tegenstelling tot traditionele haarden hoef je je bij een elektrische haard geen zorgen te maken over het regelmatig laten schoonmaken van een rookkanaal, wat niet alleen tijd maar ook geld bespaart. Bovendien is er bij een elektrische haard geen sprake van vervuiling zoals roetvorming of as, wat vaak wel het geval is bij hout- of gashaarden. Dit betekent dat je niet alleen bespaart op onderhoudskosten, maar ook dat je woonruimte schoner en gezonder blijft.

 

Een elektrische haard is dus een ideale keuze voor wie wel de sfeer van een haard wil, maar niet het gedoe en de kosten van het onderhoud. Het enige wat je af en toe hoeft te doen, is het stof afnemen van de haard, en je bent klaar. Eenvoudiger en comfortabeler kan haast niet!

Een elektrische sfeerhaard als bijverwarming gebruiken

Een elektrische sfeerhaard is niet voldoende om te gebruiken als hoofdverwarming. Als bijverwarming kun je het wel gebruiken. Vrijwel alle elektrische sfeerhaarden in ons assortiment hebben twee warmtestanden. De elektrische haarden switcht daar automatisch tussen. Wanneer de kamertemperatuur meer dan één graad afwijkt van de ingestelde temperatuur, verwarmt de haard op 2000 watt. Wijkt de temperatuur één graad of minder af van de ingestelde temperatuur, dan schakelt de haard automatisch terug naar 1000 watt. Wanneer de gewenste temperatuur bereikt is, slaat hij af.