Wat voor accessoires zijn er voor mijn zwembad?

Een zwembad is handig voor in de zomer, maar wat voor accessoires zijn er nou eigenlijk? Er zijn verschillende producten die je nodig hebt voor het onderhoud van je zwembad.

bekijk hier alle accessoires voor zwembaden

1. Schoonmaakset deluxe

In ons assortiment heb je het schoonmaakset deluxe. Dit set bevat een aansluitstuk voor de tuinslang, een borstel, een oppervlaktenet en een bodemstofzuiger. 

Met het net kan je bladeren of andere drijvende delen uit het zwembad halen.

De borstel kun je gebruiken voor de randen, voor het geval dat de randen een beetje groen zijn. Van groene wanden heb je vooral last na de winter. De groene wanden komen door te weinig chloor, maar dit is logisch in de winter aangezien je het zwembad dan niet gebruikt.

De bodemstofzuiger spreek wel voor zich. Deze kan je gebruiken om de bodem schoon te maken, vooral bedoeld voor zand en kleine vuildeeltjes die op de bodem ligt.

2. Lay-Z-spa schoonmaakset all-in-one

Wij hebben ook nog het Lay-Z-spa schoonmaakset all-in one. Dit set bestaat uit een klein netje, borstel en een handschoen om de wanden mee schoon te maken. Dit set kan je prima gebruiken bij kleinere zwembaden aangezien het wat kleiner is dan het andere set. Dit set kan je ook gebruiken bij een jacuzzi. 

3. Chloor

Je hebt ook nog veel producten om je zwembad mooi helder te houden. Een voorbeeld hiervan is chloor, Chloor zorgt ervoor dat er geen bacteriën in het water kunnen komen. Je hebt chloor in verschillende groottes. Kleine chloortabletten zijn  meestal handiger voor in een jacuzzi en de grotere zijn weer handiger voor in het zwembad.

4. Chloordrijver

Voor bij het chloor hebben wij ook nog een chloordrijver. Je kan de chloortabletten in de chloordrijver doen, zo lost het chloor langzaam op. 

5. Chloor stabilisator 

We hebben ook chloor stabilisator. Dit is er voor om het chloorgebruik te laten verminderen. Voordat je de stabilisator gebruikt moet je eerst de pH-waarde op orde hebben. De pH-waarde moet tussen de 7,0 en 7,4 zijn om het beste resultaat te hebben voor de stabilisator.

 

6. Testset chloor en pH

Om gelijk door te gaan op de pH-waarde. Er zijn testen om de pH-waarde te testen. Wij bieden het testset chloor en pH aan. Dit is een set waarmee je het chloorgehalte en de pH-waarde kan testen. Het normale chloorgehalte voor buitenzwembaden ligt tussen de 2,0 en 2,5 ppm. De pH-waarde moet tussen de 7,2 en 7,6 zitten voor een perfecte pH-waarde.

 

7. Kalkverwijderaar

Als laatste accessoires is er nog kalkverwijderaar van 1 liter. De kalkverwijderaar verwijdert metaalionen uit het zwembad en voorkomt verkleuring van het water. Het is wel belangrijk dat je voor dat je het product gebruikt, de veiligheidsmaatregelen leest.