Populaire soorten tuinafscheiding

Wat is tuinafscheiding?

Tuinafscheiding is een manier om een scheiding te maken tussen jou terrein en het terrein van je buren. Je kan een tuinafscheiding neerzetten op eigen grond of op de erfgrens met de buren. Als je een tuinafscheiding gebruikt op de erfgrens moet je hierover afspraken maken met je buren. Je moet wel rekening houden met de hoogte van de erfafscheiding. Een schutting, muur of hek naast op achter een huis mag maximaal 2 meter hoog zijn. Voor het huis is de maximale hoogte 1 meter. Verder voor bomen bestaat er geen maximale hoogte, de bomen mogen alleen niet te dicht bij de erfgrens staan.

Soorten tuinafscheiding

Er zijn verschillende soorten tuinafscheiding. Je kan gebruik maken van bijvoorbeeld een kant en klaar tuinscherm.

Om de tuin wat groener te maken is een kant en klaar haag ook een bekende optie. Vaak plaatsen mensen een kant en klaar haag op de erfgrens in overleg met de buren. Een kant en klaar haag heeft weinig onderhoud nodig. Ook is een kant en klaar haag gemakkelijk te plaatsen. Wil je weten hoe je gemakkelijk in 7 stappen een kant en klaar haag moet plaatsen? Klik dan hier

 Een Noistop scherm is ook ideaal, het ziet er leuk uit en als buren heb je ook geen last van elkaar. Bij Noistop neemt het geluid af tot wel 50%. Je kan bij Noistop ook altijd planten tegen de geluidswand aan laten groeien. Je hebt 2 verschillende soorten Noistop, je hebt Noistop wood en Noistop steel.

Je kan ook altijd gaan voor een kunsthaag, wij hebben in ons assortiment bijvoorbeeld de kunsthaag Buxus. Dit is ideaal voor een erfafscheiding, omdat de haag geen verzorging nodig heeft. De haag is bijna niet van echt te onderscheiden. In ons assortiment zijn er verschillende soorten kunsthagen die je kan gebruiken als tuinafscheiding.

Kunsthaag Buxus 120x180 cm

Platoflex muren zijn tegenwoordig steeds populairder. De platoflex muren worden gemaakt van vezelversterkt polyester. Na productie van de muur wordt deze gespoten met een 2 componenten korrelstructuur. Op deze manier krijgt de muur de uitstraling van een stucwerk muur alleen dan zonder de nadelen van scheurvorming en benodigde zware fundatie. De platoflex muur is in 1 dag geplaatst. Je moet de platoflex muur 2 keer per jaar schoonmaken. In ons assortiment hebben we verschillende producten voor het schoonmaken van de muur.

Platoflex stucwerk muur sfeer Platoflex stucwerk muur sfeer

Naast een platoflex muur hebben we hebben het assortiment ook nog een polyester muur. Deze muur zorgt voor een handomdraai voor een strakke en moderne sfeer in je tuin. Ook deze muur wordt in 1 dag geplaatst. De tuin verdelen in diverse delen? Kies voor een kant-en-klare polyester tuinmuur! Doordat de polyester muur hol is van binnen, is hij uitermate geschikt voor het bevestigen van verlichting of een waterval. De standaard dikte van de polyester muren is 15 cm. De polyester muren zijn in enkele vaste maten verkrijgbaar. De standaard kleur is zuiver witLichtgrijs en antraciet-zwart zijn mogelijk tegen een kleine toeslag.

Polyester muur

Als laatste hebben we de cortenstalenmuur. wil je hier meer over weten? Bekijk het product hier. Geef je tuin een warme en rustieke uitstraling met een kant-en-klare cortenstalen muur. De cortenstalen muren zijn hol van binnen waardoor je verlichting of een waterval kunt bevestigen. De standaard dikte van de cortenstalen muren is 15cm. De cortenstalen muur is in enkele vaste maten verkrijgbaar, maar ook maatwerk is mogelijk. 

 

Cortenstaal muur

Ben je nou een beetje handig? Kan je altijd nog zelf aan de slag gaan. Je kan met planken aan de slag gaan voor je eigen heg. Het is wel slim om alleen zelf aan de slag te gaan als je er echt handig in bent.

Ideeën in foto’s

green-leafed tre green-leafed plant arch grey metal fence with green grass field in background during daytime green grass field with brown wooden fence