Hoe maak je kunstplanten schoon?

Hoe maak je kunstplanten schoon?

Kunstplanten zijn haast niet meer van echte planten te onderscheiden. Ze komen in allerlei soorten, maten en kleuren voor. Van kunstplanten met enkele bladeren tot zeer gedetailleerde kunstplanten met zelfs kleine vruchtjes! Omdat kunstplanten lang stil staan, vangen ze na verloop van tijd stof. Om de kwaliteit van je kunstplanten goed te houden, dien je ze eens in de zoveel tijd schoon te maken. Hoe je dat het beste kunt doen leggen we je graag uit.

Stof van je kunstplanten verwijderen

Stralen de bladeren van je kunstplanten na verloop van tijd niet meer? Dan is het tijd om het stof van de kunstplanten af te halen! Dit kun je eenvoudig doen met een zachte plumeau, Swiffer of een stofdoek.

Hoe vaak je dit moet doen hangt van je eigen voorkeur af. Om je planten altijd stralend te houden kun je dit het beste iedere maand een keertje doen. Wanneer er een stoflaagje op de kunstplant zit, verminderd dit de natuurlijke look en feel.

Nog niet genoeg kunstplanten in huis? Bekijk hier onze collectie

Kunstplanten eenvoudig schoonmaken

Heb je kunstplanten een iets intensievere schoonmaakbeurt nodig? Dan kun je ze ook schoonmaken met een licht vochtige doek. Voordat je er met een licht vochtige doek overheen gaat, zorg dat je het stof er eerst af hebt gehaald. Anders kunnen er grote stofvlokken krijgen welke moeilijker te verwijderen zijn. 

Kunstplanten en zonlicht? Let op!

Echte planten staan veelal graag in het zonnetje. Het bevorderd de groei van de planten en zorgt ervoor dat ze mooi tot hun recht komen. Kunstplanten houden hier wat minder van. Onze kunstplanten zijn voorzien van een UV-bestendige coating, maar toch kunnen ze na vele jaren in het zonnetje wat lichter worden.  

Laat je kunstplanten weer stralen

Hebben je kunstplanten hun glans verloren? Laat ze eenvoudig weer glimmen! Met een droge doek en een klein beetje babyolie laat je jouw kunstplanten weer glimmen als nooit tevoren.

Je kunstplanten schoonmaken met een stofzuigen? Niet doen!

Het lijkt misschien eenvoudig; even met de stofzuiger over de kunstplant heen en voilà. Doe dit niet! Je kunstplant kan beschadigen en de bladeren kunnen door de zuigkracht van de stofzuiger losgetrokken worden. Dit is natuurlijk hartstikke zonde! 

All you need is.. more plants

Van kunstplanten kun je nooit genoeg hebben. Maak van je huis een jungle en plaats nog meer haast-niet-van-echte-planten-te-onderscheiden kunstplanten in je huis. We hebben vier van onze favoriete kunstplanten hieronder gezet. Kom in Japanse sferen met de kunstplant Japanse bamboe of de kunstplant Podocarpus die lijkt op een Bonsai boom. Of haal Italië naar je huis met een prachtige, grote olijfboom. Liever genieten van je huis in tropische sferen? Dan is de kunstplant Dracaena Anita wat voor jou!