Alle soorten kerstbomen op een rij!

Alle soorten kerstbomen op een rij!

Je ziet door de kerstbomen haast het bos niet meer, zo veel verschillende soorten kerstbomen zijn er! Om je keuze tussen al deze kerstbomen een stuk makkelijker te maken, hebben wij verschillende soorten kerstbomen voor jou op een rij gezet. Zo kun je ook dit jaar weer zorgeloos beginnen.

1. Kerstboomsoort Fijnspar

De kerstboomsoort Fijnspar is de meest traditionele kerstboom en wordt veel in Nederland verkocht. De Fijnspar geeft namelijk de echte ‘kerstbomen’-geur af en is daarom ieder jaar weer erg populair. Deze soort kerstboom is over het algemeen wel het goedkoopst en wat minder vol, maar daardoor perfect voor grotere versieringen.

2. Kerstboomsoort Nordmann

De kerstboomsoort Nordmann is ook een van de bekendere boomsoorten. Deze soort kerstboom wordt veel verkocht. Deze Nordmann is voller dan de fijnspar, maar mist wel de ‘kerstbomen’ geur. De Nordmann is vaak breder dan andere bomen en heeft mooie brede takken. Ook is er minder naaldval vergeleken met de fijnspar. Als je na kerst deze soort in de tuin wilt planten, houdt er dan rekening mee dat de boom tot wel 20 meter hoog kan worden!

3. Kerstboomsoort Servische spar

Wil je graag een soort kerstboom met een mooie kleur? Dan is de Servische spar iets voor jou. Deze boomsoort staat bekend om zijn glanzende naalden met grijsgroene kleur. De Service spar heeft de kenmerkende ‘kerstbomen’-geur en de naalden vallen niet snel uit. Dat scheelt weer een keertje stofzuigen!

4. Kerstboomsoort Blauwspar

De kerstboomsoort Blauwspar heeft weinig last van uitvallende naalden en valt op door de schitterende blauwgrijze gloed. De boom heeft een piramide-achtige vorm en is dus makkelijk te versieren. Houd je niet van prikkende naalden? Kies dan voor een andere boom, bijvoorbeeld de Nordmann.

5. Kerstboomsoort Japanse zilverspar

De Japanse zilverspar is kleiner van soort, maar oogt wel lekker vol dankzij de kortere takken die dicht op elkaar zitten. De naalden van deze boom zijn zacht, vallen niet snel uit en hebben die heerlijke ‘kerstbomen’ geur.

6. And last but not least: de kunstkerstboom!

Kunstkerstbomen van Tuin-online.nl

Al deze prachtige soorten kerstbomen horen natuurlijk echt bij het kerstseizoen. Maar steeds meer mensen kiezen voor een kunstkerstboom. Waarom? Kunstkerstbomen zijn makkelijk in onderhoud, licht van gewicht en brandveilig. Daarnaast vallen de naalden van een kunstkerstboom niet uit en heb je geen rommel rondom je kerstboom liggen. Ook kun je met een kunstkerstboom langer genieten van de kerstsfeer in huis. Wil je meer weten over kunstkerstbomen of een kunstkerstboom aanschaffen? Neem dan contact met ons op of bekijk ons kunstkerstbomen assortiment op onze website.

Bekijk al onze natuurgetrouwe kunstkerstbomen