3 ideale onderhoudsvrije schuttingen

Op zoek naar een schutting waar weinig onderhoud voor nodig is? Op deze pagina geven we je 3 tips! Er zijn verschillende soorten schuttingen. Je hebt schuttingen van hout, maar er zijn ook schuttingen met bladeren. De schuttingen met bladeren hebben meestal onderhoud nodig, maar zelfs daar hebben we een oplossing voor!

Tip 1: modulaire schutting systeem

Het modulaire schutting systeem is vrij nieuw. De schutting moet je zelf in elkaar zetten, maar als de schutting staat hoef je er weinig aan te doen. Het werkt heel simpel. Het modulaire schutting systeem bestaat uit losse panelen gemaakt van polyester. Deze panelen kunnen opgestapeld worden. Tussen elk paneel komt een houten paal te staan. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe groot je de schutting wilt.

Voor het modulaire systeem bestaat er wel een Enjoyplanters recovery package, dit is een klein schoonmaakpakket. Dit is alleen om het systeem zo schoon mogelijk te houden. Je gebruikt eerst de cleaner, dit laat je 1 minuut intrekken en vervolgens haal je het eraf en breng ej de coating aan. Dit pakket hoef je niet vaak te gebruiken, maar alleen als jij denkt dat het nodig is. Verder is deze schutting vorst-en regen bestendig.

Schutting systeem

Tip 2: kunsthaag Buxus in polyester haagbak

Een kunsthaag is ideaal. Bij een kunsthaag hoef je letterlijk niks te doen. De heg is niet van het echt te onderscheiden. Je kan de heg gebruiken op je balkon of in je tuin. Ook heb je bij een kunsthaag geen last van bladeren die van je heg af vallen. Het voordeel van deze haag is dat er een bak wordt meegeleverd. Bij sommige andere kunsthagen heb je dit niet. Wil je nou een kijkje nemen bij de andere kunsthagen uit ons assortiment? Klik dan hier.

Kunsthaag buxus in haagbak Kunsthaag Buxus in polyester haagbak

Tip 3: Noistop wood

Noistop wood is een geluidswand gemaakt van 15 mm dikke houten lamellen van geïmpregneerd dennenhout. Het ideale aan noistop wood is dat het geluid tegen houdt. Het geluid van buitenaf wordt sterk verminderd.

Je hoeft deze schutting niet te verzorgen. Je kan tegen deze schutting planten laten groeien. In dat geval moet je af en toe naar de planten omkijken. Bij deze schutting kan je ook nog een noistop wood deur bestellen. Als je deze schutting ideaal vindt door het weinige onderhoud en door de noistop, dan kan je ook nog kijken naar de noistop steel schutting/geluidswand.

NoiStop wood deur in NoiStop wood omheining Voorkant NoiStop green deur