5 items

Filters
Selectie verfijnen
Prijs
 809.00 -  8,969.00
 8,969.00
 809.00

Zwembaden en jacuzzi's

Een leuk zwembad of gezellige jacuzzi in je tuin? hier vind je jouw ideale zwembad of jacuzzi. Er zijn verschillende maten, vormen en kleuren. Er zijn niet alleen zwembaden en jacuzzi's, maar ook alle accessoires die daar bij horen.

Lees meer

Items 1-5 of 5

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter
 1. Nieuw

  Zwembad Fidji Ø 240x120 cm

   809.00
  Maart
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 2. Nieuw

  Zwembad Avantgarde 458x338x124 cm

   8,969.00
  Maart
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 3. Nieuw

  Zwembad Normandie ovaal 436x336x119 cm

   3,389.00
  Mei
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 4. Nieuw

  Zwembad Kea Ø 460x120 cm

   1,309.00
  Maart
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 5. Nieuw

  Zwembad Kea ovaal 500x300x120 cm

   1,569.00
  Maart
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
items per page

Welke zwembadpomp heb ik nodig?

Heb jij een leuk en handig zwembad gekocht, maar weet je niet welke filter je nodig hebt? Hier vertellen wij je alles over verschillende filters. Bij kleine zwembaden kan je het beste het water vervangen als het vies wordt. Bij een groter zwembad is dat anders. Bij een groter zwembad heb je een pomp. Je hebt verschillende filters. Je hebt een cartridge filter, deze is op onze site te verkrijgen maar deze raden wij aan bij de jacuzzi’s.

 

voor een groter zwembad heb je meestal de zandfilterpomp. Bij onze zwembaden vind je verschillende filters. Bij de Avantgarde zit bijvoorbeeld zo’n zandfilterpomp, maar bij de sark zit een inhangfilter. Een inhangfilter is er ook nog dat is een handige filter voor iets kleinere zwembaden, maar te groot voor een cartridge filter.

Dingen die je moet weten over de verschillende zwembadpompen

 • Zandfilterpomp

een zandfilterpomp wordt vaak gebruikt bij grotere zwembaden. Deze pomp werkt ongeveer het zelfde als natuurlijke filtering van grondwater in de duinen. Het water van je zwembad wordt met behulp van de pomp door het quarts zand van de zandfilter geperst. Het vuil dat door het quarts zand is gegaan blijft achter in de filter.

 

 • Cartridge filter

Een cartridge filter is een wegwerpfilterapparaat. Je kan deze filter ongeveer 3 maanden gebruiken, daarna moet je hem vervangen voor een nieuwe filter. Deze filter moet je ongeveer 3 keer in de week schoonmaken.

 

 • Inhangfilter

Een inhangfilter is een filter die simpel te installeren is. De filter is makkelijk te plaatsen en weer te verwijderen. Omdat het zo simpel te verwijderen en plaatsen is, is je zwembad wel snel winterklaar.

 

Wat heb ik nodig om mijn zwembad schoon te maken?

Hier vind je verschillende problemen met oplossingen. Een gezellig zwembad in je tuin, maar wat moet je doen in verschillende situaties? 

De pH-waarde en het chloorgehalte

Stel dat je zwembad een melk wittige kleur krijgt, dan ligt het meestal aan de pH-waarde. Als je de pH-waarde wil controleren heb je een testset die je kan gebruiken. Daarmee kan je makkelijk de pH-waarde testen. Als de pH-waarde niet goed is moet je pH+ toevoegen om de pH omhoog te krijgen en pH- toevoegen om de pH omlaag te krijgen. Het is belangrijk om de pH-waarde te testen, omdat de pH nodig is om het chloor te kunnen verwerken. Altijd eerst de pH-waarde testen voordat je aan het chloor begint.  

Het chloor kan je ook testen met de testset. Als er te weinig chloor in het zwembad zit voeg je chloor toe, dit kan met een chloordrijver.

 

Grofvuil

Grofvuil zoals bladeren, takken, etc. is het beste weg te halen met een schepnet. Dit is niet heel moeilijk. Je hebt op onze site een schepnet met verschillende aansluitingen die ideaal zijn voor het zwembad.

 

Klein vuil

Voor klein vuil zoals haren, insecten, zand etc. kan je het beste een bodemstofzuiger gebruiken. Je kan de bodemstofzuiger niet gebruiken voor de takken omdat de stofzuiger dit niet op kan zuigen en dan verstopt raakt. De bodemstofzuiger zorgt voor kleine dingen zoals zand, rondzwevende deeltje, haren etc.

Vette randen

Als je last hebt van vette randen, is er 1 bekende oorzaak en dat is zonnebrand of crème. Spoel jezelf daarom altijd eerst goed af voordat je gaat zwemmen. Zo voorkom je deze vette randen.

 

Kalk in je zwembad

Kalk is er als je hard water hebt. Hoe harder het water, hoe meer kalk. In hard water zit calcium en magnesium. Kalk ontstaat vooral op warme plekken en ontstaat pas als calcium een reactie aangaat met carbonaat.

Als je weet dat er kalk in je zwembad zit kan je kalkverwijderaar gebruiken.  Kalkverwijderaar helpt verkleuringen van het water te voorkomen en haalt kalk weg.

Groen water

Groen water ontstaat meestal door algen. Zon is de hoofdzaak hierdoor. Algen zijn hele kleine organismen die licht als energie gebruiken om koolhydraten te krijgen en daardoor te groeien of om zich te vermenigvuldigen.

Deze algen doodt je met bijvoorbeeld chloor. Je kan dit voorkomen door je zwembad goed af te dekken en het chloor op orde te houden.