Wat kost een opblaasbare jacuzzi aan stroom?

In de zomer kan hij haast niet meer ontbreken in de tuin: de opblaasbare jacuzzi. Maar wat kost een opblaasbare jacuzzi nu eigenlijk aan stroom? Wij vertellen je dat graag! Daarnaast geven we je ook no geen paar handige tips om stroom te besparen en vertellen we je de verschillen tussen een opblaasbare en vaste jacuzzi aan stroom.

Wat kost een opblaasbare jacuzzi per dag aan stroom?

Het stroomverbruik van een jacuzzi verschilt natuurlijk jacuzzi. Bij het dagelijks gebruiken van de opblaasbare jacuzzi zullen de kosten ongeveer €1,50 per dag zijn. Dit kan uiteraard de ene dag wat hoger zijn en de andere dag wat lager. Als je een opblaasbare jacuzzi koopt, kunnen de kosten de eerste dagen wat hoger zijn. De hogere kosten komen doordat je de jacuzzi nog volledig moet opwarmen.

Bekijk hier onze opblaasbare jacuzzi's

Tips om stroom te besparen met je opblaasbare jacuzzi

  1. Je moet altijd de jacuzzi goed afdekken met de meegeleverde hoes. Doordat je alles goed afdekt, blijft de warmte in de jacuzzi beter ‘hangen’ en zo verbruik je minder energie om het water te verwarmen. Daarnaast hebben we ook nog opblaasbare deksel voor op de Green-Lab jacuzzi's. Hierdoor blijft de warmte zelfs nog beter hangen!
  2. Als je de jacuzzi in de winter ook gebruikt, is het belangrijk om hem warm te houden. Als je elke keer de jacuzzi van 0 weer volledig moet opwarmen, ben je meer kwijt dan wanneer je de jacuzzi op een constante temperatuur houdt.
  3. Wanneer je in de winter niet van plan bent om je jacuzzi te gebruiken, kun je de jacuzzi het beste opbergen voor de winter. Als je de jacuzzi laat staan moet je af en toe de jacuzzi nog verwarmen omdat anders het water kan bevriezen. Ben je niet van plan om je opblaasbare jacuzzi te gebruiken in de winter? Dan bespaar je hier natuurlijk ook weer geld mee.

Verschil tussen een vaste en opblaasbare jacuzzi aan stoom

In een opblaasbare jacuzzi zit natuurlijk lucht in de randen. Stilstaande lucht heeft een isolerende werking. Door de isolerende wanden blijft de opblaasbare jacuzzi lekker warm.

In een vaste jacuzzi zit er tevens isolatiemateriaal in de wanden verwerkt, waardoor het water ook goed warm blijft. Bovendien ontvang je bij een vaste jacuzzi ook een goede isolerende topper die je op het water legt. Hierdoor blijft ook zoveel mogelijk warmte in de jacuzzi hangen.

Het verschil in stroom tussen beide jacuzzi's is lastig te bepalen. Een vaste jacuzzi verwarm je meer in het jaar, omdat je over het algemeen het water hier langer in laat zitten. Hij houdt daarentegen wel beter de warmte vast dan een opblaasbare jacuzzi.