Vacature handige online marketeer

Momenteel voorzien maar solliciteren mag altijd.

Wil jij onderdeel uitmaken van een snelgroeiend bedrijf met zeven webshops in tuinartikelen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk? Dan is deze baan echt iets voor jou!
 
Als Online Marketeer heb je minimaal ervaring als online marketeer. Je bent analytisch en technisch sterk, maar je hebt ook hands-on mentaliteit. Je bepaalt de koers en strategie voor Google Ads-campagnes en probeert het rendement van onze campagnes (Shopping, Display, Search) te verbeteren. Daarnaast analyseer je data uit Google Analytics: je weet welke segmenten en/of filters je moet combineren om de juiste gegevens te krijgen. Ook heb je kennis van website-optimalisatie en kun je voorstellen voor A/B-testen doen om het conversiepercentage te verhogen.
 
Als Online Marketeer word je lid van een klein team, bestaande uit een social marketeer en een content marketeer. Jij voedt dit team met relevante data: Welke posts presteren goed op sociale media? Op welke zoekwoorden worden bepaalde webshops nog niet goed gevonden en is verbetering nodig? Welke kanalen blijven achter t.o.v. vorig jaar?
 
Je werkt intensief samen met de eigenaar van Green-Lab. Op wekelijkse basis spar je met hem over nieuwe ideeën, inzichten of kansen voor Green-Lab. Je volgt online marketing nieuws op de voet en weet het dus als er een interessante kans voordoet.
 

Werkzaamheden:
Het ontwikkelen en uitvoeren van marketingplannen;
- Bedenken en uitvoeren van online campagnes;
- Analyseren en optimaliseren van campagnes;
- Analyseren van het online gedrag van webshop bezoekers;
- Continu optimaliseren van de webshop met focus op usability en conversieoptimalisatie;
- Zichtbaarheid van Green-Lab-webshops in de zoekmachines verbeteren.
 
Jouw profiel:
- Hands-on mentaliteit: je bent bereid om jouw collega's te helpen als het druk is, bijv. met het schrijven van content of het maken van social posts.
- Minimaal 2 jaar ervaring als online marketeer;
- Minimaal HBO werk- en denkniveau;
- Ervaring met Google Ads, Google Analytics, Google Tag Manager en Google Shopping;
- Je bent technisch vaardig (maar je hoeft geen developer te zijn). Het is een pré als je bijv. zelf een WordPress-site kunt opzetten;
- Je bent uitstekend in de Nederlandse taal;
- Lezen in het Engels en Duits is voor jou geen probleem.

Wat wij jou bieden:
- Een uitdagende en afwisselende baan in de online marketing.
- Veel verantwoordelijkheid en vrijheid.
- Een informele, no-nonsens werkomgeving waar resultaat telt, maar waar ook respect is voor elkaar en er regelmatig wordt gelachen.
- Goed salaris en een prima pensioenregeling.
- Korting op alle tuinproducten in ons assortiment.
 

Over Green-Lab
Green-Lab is opgericht door Peter Hoek. Als hovenier zag hij dat professionele design tuinproducten moeilijk verkrijgbaar waren voor particulieren. Hij richtte verschillende webshops op, waaronder PolyesterPlantenbakken.nl, Kantenklaarhagen.nl en Designtuinhaarden.nl. De afgelopen jaren is Green-Lab meerdere jaren op rij meer dan 50% gegroeid, mede door de toenemende populariteit van luxe tuinproducten en de realisatie van buitenlandse webshops Greenlabshop.de en Greenlabshop.co.uk.

Ben jij enthousiast?
Mooi! We komen graag in contact met jou. Reageer op deze vacature en mail naar peter@green-lab.nl (t.a.v. Peter Hoek). Wellicht nodigen we je binnenkort uit voor een gesprek in Alblasserdam (bij Rotterdam).
* acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.