Gazononderhoud

Gazononderhoud

Je gazon moet er natuurlijk strak bij liggen, frequent maaien is daarom heel belangrijk. Maai het liefst 1 keer in de week, hiervoor zijn diverse grasmaaiers: van elektrisch tot vol automatische robotmaaiers en de kanten maai je natuurlijk netjes met de grastrimmers.

Lees meer
Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter

De verschillen tussen grasmaaiers

In ons assortiment vind je diverse grasmaaiers van onder andere Gardena en van McCulloch. Zij bieden verschillende grasmaaiers aan: elektrische grasmaaiers, kooimesmaaiers, benzine grasmaaiers en robotmaaiers.

 

Een kooimesmaaier ‘snoeit’ als het ware je gazon door het gras omhoog te halen en te snijden. Dit levert een prachtig resultaat op. Deze zijn zowel met handmatige bediening als met een accu. De elektrische grasmaaiers hebben een PowerPlus motor en de speciaal ontworpen DuraEdge messen leveren superieure maairesultaten en zorgen ervoor dat je gazon nog groener wordt. Dankzij de kammen op de zijkant van de grasmaaier kun je ook langs muren alles netjes kort maaien. Met een benzine maaier ben je onafhankelijk van stroom en ze zijn zelfrijdend. Dit bespaart je energie.

Opvangen of mulchen?

Sommige grasmaaiers zijn voorzien van een grasopvangzak, maar sommige grasmaaiers hebben ook een mulchfunctie waarbij het grasafval gelijkmatig in het gazon wordt terug geblazen. Het grasafval vormt dan een mulchlaagje – een laagje meststoffen voor uw gazon. Ook robotmaaiers doen dat. Ze snijden het gras minimaal zodat er een mulchlaagje achter blijft. 

Gazononderhoud

Door regelmatig een grasmaaier te gebruiken krijgen mossen minder kans om te overleven. Let erop dat je het gazon ook weer niet te kort maait, want anders krijgt mos juist de kans om te groeien op de kale plekken. Een goede lengte voor je grasmat is 3-4 cm. Bij de laatste maaibeurt in oktober mag dit 5-6 cm. zijn, zodat de je gazon extra voeding kan opslaan voor de winter. 

 

Als je bij Tuin-online je grasmaaier bestelt profiteert je van voordelen, zoals gratis levering binnen 5 werkdagen. Daarnaast kan je met al je vragen terecht bij ons vakteam.

Wacht a.u.b.