Hoe moet je een opblaasbare jacuzzi schoonmaken?

Je ziet ze bij de Aldi, Lidl en overal online: opblaasbare jacuzzi's. Het wordt steeds populairder om van je tuin een spa te maken, waarin natuurlijk de opblaasbare jacuzzi niet kan ontbreken. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je jacuzzi is het onderhoud erg belangrijk. We hebben het dan voornamelijk over het schoonmaken van je opblaasbare jacuzzi. Maar waar moet je op letten als je jouw opblaasbare jacuzzi onder handen gaat nemen? We leggen het je graag uit!

Opblaasbare jacuzzi schoonmaken

Wat moet je schoonmaken van een opblaasbare jacuzzi?

Een opblaasbare jacuzzi in de tuin plaatsen is natuurlijk super leuk, maar je wilt natuurlijk wel in schoon water blijven dobberen. Een opblaasbare jacuzzi is eenvoudig in onderhoud, maar je dient wel het nodige schoonmaakwerk te verrichten. De volgende onderdelen dienen schoongemaakt te worden:

  • Het reinigen van de filter
  • De pH-waarde controleren van het water
  • Het chloorgehalte op peil houden
  • Het water schoonhouden voor gebruik
  • De randen en de bodem van de jacuzzi schoonmaken
  • Het water verversen in de opblaasbare jacuzzi

Het reinigen van de filter uit de jacuzzi

Eens in de 2 à 3 dagen dien je de filter van de opblaasbare jacuzzi schoon te maken. De filter kun je uit de opblaasbare jacuzzi halen en schoonspuiten met de tuinslang.

De filter gaat zelf gaat zo'n 2 tot 3 maanden mee, daarna dient hij wel vervangen te worden. Slecht onderhoud van de filter is niet alleen slecht voor de filter, maar ook voor de opblaasbare jacuzzi zelf. Als de filter niet word schoongemaakt kan de pomp van de jacuzzi vastlopen.

De pH-waarde controleren van het water

De pH-waarde op peil houden is erg belangrijk. Hiervoor kun je teststrips gebruiken. Als je deze teststrips gebruikt, moet de waarde tussen de 6,8 en 7,6 zijn.

Als de pH-waarde te hoog is, kun je pH-minus toevoegen. Hierdoor gaat de pH-waarde weer omlaag. Als je pH-waarde te laag is, moet je chloor toevoegen om de pH-waarde weer omhoog te krijgen. Op het moment dat de pH-waarde niet tussen de 6,8 en 7,6 zit, is het niet alleen vies maar ook slecht voor gezondheid. Het is dus belangrijk zorg te dragen voor een goede pH-waarde.

Als je de opblaasbare jacuzzi regelmatig gebruikt, zorg er dan voor dat je dit proces 1 à 2 keer per week herhaalt.

Het chloorgehalte op peil houden

Om je Green-Lab Spa jacuzzi te desinfecteren en het chloorgehalte op peil te houden, gebruik je chloortabletten.

Chloortabletten plaats je in een chloordrijver en deze plaats je in het water. De chloortabletten zijn traag oplossend, zo wordt het chloor langzaam aan het water afgegeven. Zorg er wel voor dat je water eerst de goede pH-waarde heeft. Dit kun je meten met de teststrips.

Het water uit de opblaasbare jacuzzi schoonhouden voor gebruik

Het is belangrijk om elke keer dat je de jacuzzi gebruikt, de bladeren en het vuil uit de jacuzzi te halen en de bodem schoon te maken. Dit kun je doen met behulp van de onderhoudsset en de opblaadbare stofzuiger.

Het opnieuw vullen van de opblaasbare jacuzzi

Een vervelend karwei maar wat wel moet gebeuren is het leeg laten lopen van de opblaasbare jacuzzi. Het is belangrijk dat je het water eens in de 3 maanden ververst. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je dit elke week moet doen, maar dat hoeft gelukkig niet. Het is niet alleen belangrijk voor de waterkwaliteit, maar ook voor de opblaasbare jacuzzi zelf.

Shop een opblaasbare jacuzzi eenvoudig en voordelig online

Heb je nog geen opblaasbare jacuzzi maar zou je er wel graag eentje willen? Shop deze dan voordelig en eenvoudig online! In onze collectie vind je 3 verschillende opblaasbare jacuzzi's: een ronde jacuzzi voor 4 personen, een ronde jacuzzi voor 6 personen en een vierkante jacuzzi voor 6 personen. Naast de opblaasbare jacuzzi's shop je natuurlijk ook alle accessoires voordelig bij ons online! Bestel je de jacuzzi op werkdagen voor 16:30? Dan gaat hij dezelfde dag nog met de post mee. Je hebt hem dan de volgende dag al in huis!

Bekijk hier de opblaasbare jacuzzi's