Kan een opblaasbare jacuzzi in de winter buiten blijven staan?

Je eigen opblaasbare jacuzzi in je tuin neerzetten of op je dakterras, wie wil dat nu niet? Vaak wordt een opblaasbare jacuzzi gezien als een product wat je in de zomer gebruikt, maar niet in de winter. Klopt dit eigenlijk wel? Wij vertellen je graag hoe je de (Green-Lab Spa) opblaasbare jacuzzi ook in de winter kunt gebruiken.

Bekijk hier de Green-Lab Spa opblaasbare jacuzzi's

Kan je de Green-Lab Spa opblaasbare jacuzzi gebruiken in de winter?

Het is zeker mogelijk je opblaasbare jacuzzi in de winter te gebruiken. Er zijn wel een paar dingen waar je dan rekening mee dient te houden:

  • Het is belangrijk dat wanneer het koud is, je de jacuzzi aan laat staan. Als je de jacuzzi uitschakelt bestaat namelijk de kans dat de jacuzzi bevriest. Het continu verwarmen van de jacuzzi neemt natuurlijk wel de nodige kosten met zich mee, zoals een hogere energierekening. Is het niet mogelijk de jacuzzi aan te laten staan in de winter? Kies er dan voor om de jacuzzi voor een bepaalde periode op te bergen.
  • Heb je een overkapping in de tuin? Zet je opblaasbare jacuzzi in de winter dan daaronder! Door de opblaasbare jacuzzi onder de overkapping te zetten is hij net wat meer beschermt tegen temperatuurverschillen en de verschillende weersomstandigheden.
  • Houd rekening met de soort ondergrond waar je de jacuzzi op plaatst. Deze dient zo glad mogelijk te zijn, zodat de jacuzzi niet beschadigt. Bij de Green-Lab Spa jacuzzi wordt een ondervloer meegeleverd.

Opblaasbare jacuzzi in de winter

Hoe berg je de Green-Lab Spa opblaasbare jacuzzi voor de winter op?

Als het geen optie is om de opblaasbare jacuzzi heel de winter (aan) te laten staan, dan kun je hem het beste opbergen. Maar hoe berg je een opblaasbare jacuzzi voor de winter op? We hebben hieronder de stappen weergegeven voor de Green-Lab opblaasbare Spa, maar je kunt dezelfde stappen ook volgen voor je eigen opblaasbare jacuzzi.

  • Als eerste verwijder je de filter uit de Green-Lab Spa.
  • Zodra de filter verwijderd is, laat je het water uit de opblaasbare jacuzzi lopen.
  • Vervolgens dien je de opblaasbare jacuzzi goed schoon te maken. Hiervoor kun je het Aquafinesse alles-in-1 pakket gebruiken. Zorg ervoor dat de randen goed schoon zijn en dat er geen vuil of bladeren meer op de bodem liggen. Heb je heel de opblaasbare jacuzzi schoongemaakt? Dan is het tijd om de jacuzzi droog te maken met een schone handdoek.
  • Zodra dit gedaan is, kun je het beste de jacuzzi even omdraaien en de bubbels voor een paar minuten aanzetten. Door de bubbels nog even aan te zetten, loopt het water wat nog in de afvoer zit naar buiten. Als de buitenkant van de jacuzzi vies is, kun je deze ook nog even afnemen met een droge doek.
  • Kijk nog een keer goed of er in de jacuzzi water zit. Als dit niet het geval is, kun je de stroom afsluiten en het lucht uit de opblaasbare jacuzzi laten lopen.

En voilà, je opblaasbare jacuzzi is zo opgeruimd voor de winter!