Hoe moet ik mijn schutting/muur trendy krijgen?

Heb je buiten een muur staan, maar vind je de muur 3 keer niks? Wij gaan je helpen met het opfleuren van je muur. We gaan je op deze pagina verschillende tips geven om je muur er leuker uit te laten zien.  Iedereen heeft een andere smaak dus we hebben er voor iedereen wel een voorbeeld bij gedaan. Voordat je een aanpassing gaat doen aan een muur of schutting in je tuin, overleg even met je buren!

Begroeiing op de schutting

Wat we veel zien is dat mensen planten op hun schutting laten groeien. Hierdoor wordt de tuin een stukje groener. Op de schutting op de afbeelding hieronder kunnen bijvoorbeeld planten groeien zonder dat het lelijk wordt.

green vine plant beside wall green plants on beige wooden panel

5 bekende planten die tegen een schutting groeien zijn:

  • De klimop
  • Blauwregen
  • Kamperfoelie
  • Wilde wingerd
  • Toscaanse Jasmijn

Tuinschilderijen

Tuinschilderijen zijn tegenwoordig een hype. Je ziet ze overal. Je hebt schilderijen met veel verschillende soorten planten, dus je kiest uit wat je zelf mooi vind. In ons assortiment zijn dit soort schilderijen ook te verkrijgen. Dit zijn de LivePictures. De LivePictures zijn er in verschillende kleuren, groottes en vormen. In ons assortiment zijn ze te verkrijgen in het wit, zwart, grijs/antraciet en rood. Je hebt ook verschillen in de soorten planten. In sommige LivePictures zitten wel bloemen en in andere zitten geen bloemen.

Planten schilderij Jungle met witte bloemen (kunsthaag) 67x67 cm Planten schilderij dichte varen (kunsthaag) 67x67 cm Planten schilderij Jasmine (kunsthaag) 67x67 cm

Zelf aan de slag

Heb je nou een schutting, maar je vind de schutting erg saai? Je kan ook zelf aan de slag gaan door er een schilderkunstwerk op te gaan maken. Een beetje creatieve handen heb je er wel voor nodig, maar als je het kan is het ook super leuk om te doen en een goede bezigheid. Je ziet een paar voorbeelden hieronder

person painting wall red blue and yellow abstract painting

Kant en klaar haag plaatsen

Een kant en klaar haag brengt ook veel groen in je tuin en je behoudt alsnog je privacy. Een voorbeeld van een kant en klaar haag is een Hedera Helix Woerner. Het handige aan deze haag is dat je er maar weinig onderhoud aan hebt. Je hoeft de haag maar 2 keer per jaar goed te snoeien. Wel is het belangrijk dat je de haag regelmatig even water geeft. Ook behoudt deze haag in de winter zijn groene kleur. Je hebt deze soort kant en klaar haag in verschillende maten.

Kant en klaar haag Hedera Helix Woerner 120x180 cm. bxh Kantenklaar haag Hedera Helix Woerner 300 cm. Kant en klaar haag Hedera Hibernica (120x180 cm. bxh)