De mooiste kunstkerstbomen van 2021? Dit zijn ze!

De mooiste kunstkerstboom shop je natuurlijk bij Tuin-online.nl

Kunstkerstbomen hier, kunstkerstbomen daar. Je ziet kunstkerstbomen bijna overal! Maar, welke kunstkerstboom is de mooiste van 2021? Wij hebben voor jou de mooiste kunstkerstbomen van dit jaar op een rij gezet en waarom je voor deze kunstkerstbomen moet kiezen. We kunnen je wel alvast een tipje van de sluier geven: ze lijken allemaal net echt!

Waar moet je op letten bij het kiezen van de mooiste kunstkerstboom?

Wat mooi is, is natuurlijk subjectief. De een vind een spitse kunstkerstboom het mooist, terwijl de ander liever kiest voor een kunstkerstboom met speelse takken hier en daar. 

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kiezen van een kunstkerstboom, zodat je uiteindelijk voor jezelf de mooiste kunstkerstboom kiest. Daarnaast zijn er nog een aantal andere belangrijke aspecten waar je over na kunt denken: zet je bijvoorbeeld de kunstkerstboom binnen of buiten, welke takken wil je en voor welke hoogte kies je? Daar vertellen we je later meer over!

Allereerst: waar je op moet letten bij het kiezen van de mooiste kunstkerstboom?

  • Kijk naar de vorm van de takken. Vind je een kunstkerstboom mooi met speelse takken, spitse takken, vol of juist wat minder vol?
  • Naar welke kleur kunstkerstboom gaat je voorkeur uit? Liever donker groen of vind je feller groen mooi?
  • Wil je een kunstkerstboom met meer details? Zo zijn er kunstkerstbomen met en zonder sneeuw.

Nog een aantal aspecten waar je op kunt letten!

Hoe groot mag de kunstkerstboom in je woonkamer zijn?

Bij de keuze voor de mooiste kunstkerstboom is het allereerst belangrijk dat je beslist welke hoogte het best bij jou past. De meeste kunstkerstbomen zijn te verkrijgen in 150cm, 180cm, 210cm en zelfs 240cm. Wij zien op het moment dat de hoogte 210cm het meest populair is.

 

Hoeveel ruimte heb? Let ook op de diameter van de kunstkerstboom

Je wilt natuurlijk niet dat tijdens het opzetten blijkt dat de mooie kunstkerstboom die je hebt uitgekozen veel te breed is. Let dus bij het uitkiezen van de hoogte er ook goed op dat de diameter van de boom niet te breed is. Heb je minder ruimte? Dan is de slanke Royal Christmas Bergen de perfecte keuze voor jou.

Let op de details van de takken!

Je hebt veel verschillende soorten kunstkerstbomen. Wat jij de mooiste kunstkerstboom vindt heeft natuurlijk vooral met smaak te maken, maar wel helpen je graag op weg.

Een belangrijk aspect van de mooiste kunstkerstboom zijn de takken. De takken kunnen gemaakt zijn van PP, PE of PVC, of een mix van twee materialen.

  • PP takken worden ook wel borstelnaalden genoemd, deze hebben sterke naald die mooi zijn verdeeld en ze zien er net echt uit.
  • PE takken en naalden hebben de precieze vorm uit de natuur en het voordeel van deze takken is dat ze altijd mooi in model blijven.
  • PVC takken zijn gemaakt middels een speciale techniek, wat er voor zorgt dat ze stevig aan de takken vast zitten. PVC bestaat uit lange stroken dunnen reepjes PVC die vervolgens om de tak gewikkeld worden. Er ontstaat dan een tak met platte en stevige naalden.

De bomen uit de iets hogere prijs klasse hebben vaak een mix van twee materialen. De Royal Christmas Halmstad en de Royal Christmas Bergen hebben bijvoorbeeld een mix van PE en PVC  in combinatie met bruine zijtakken hebben deze kunstkerstbomen een natuurlijke look. De Royal Christmas Victoria heeft een mix van PE en PVC takken, dit geeft hem een speels en natuurgetrouw uiterlijk.

Kies je voor een kunstkerstboom met sneeuw of zonder sneeuw?

De meeste kunstkerstbomen in ons assortiment zijn zonder sneeuw, maar breng je liever een winterwonderland in huis dan is een boom met sneeuw een hele leuke optie! In ons assortiment hebben we de prachtige Royal Christmas Canberra Flock. Zo heb je gegarandeerd een witte kerst.

Wil je de kunstkerstboom binnen of buiten plaatsen?

Als je denkt aan de mooiste kunstkerstbomen gaat je gedachte waarschijnlijk al snel naar de kerstboom in je woonkamer, maar hier hoeft het niet bij op te houden! Tegenwoordig zijn er ook mooie kunstkerstbomen voor buiten. De Royal Christmas Dakota outdoor staat gegarandeerd prachtig in je (voor) tuin.

De mooiste kunstkerstboom uit onze collectie

De mooiste kunstkerstboom uit onze collectie is de boom die ook het meest natuurlijk lijkt. Dit is de Royal Christmas Halmstad. De Royal Christmas Halmstad is gemaakt van de beste materialen, heeft een levensechte uitstraling en is voorzien van ingebouwde verlichting.

De mooiste kunstkerstboom van Tuin-online.nl

De mooiste kunstkerstboom is verkrijgbaar in 5 verschillende hoogtes: 150 cm, 180 cm, 210 cm, 240 cm en 360 cm. Weet je niet zo goed welke hoogte je moet kiezen? Neem dan de hoogte van het plafond - 30 à 40 centimeter. Deze ruimte heb je nodig voor de piek en om ervoor te zorgen dat de kunstkerstboom niet tegen het plafond aan staat.

Bekijk hier de Royal Christmas Halmstad kunstkerstbomen