Tip

De buitentapijten zijn ook geschikt voor gebruik binnenshuis.

Een vloerkleed in je woonkamer is de ultieme sfeermaker in je interieur. Waarom zou je ook niet een tapijt in je tuin leggen? De kleuren en het motief van een tapijt trekken de aandacht en nodigen je uit tot de zithoek in je tuin. Een terrastapijt fleurt bovendien je tuin of terras op en maakt het warm en gezellig. Het is wel belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. Een zacht tapijt van wol of een ander materiaal is prima geschikt voor gebruik binnenshuis maar niet om je terras mee op te fleuren. De buitenvloerkleden uit ons assortiment zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn bijzonder slijtvast, vlekbestendig en nemen nauwelijks vocht op. En ze voelen heerlijk zacht aan je voeten. Hieronder volgen een aantal tips voor het vinden van het ideale buitentapijt. 

De juiste grootte van je buitenvloerkleed

Bij het kiezen van de maat van je terrastapijt voor de tuin is er eigenlijk geen ‘gouden regel ‘. Alles hangt af van de grootte van je tuin of terras en de meubels die je hebt. Zorg er in ieder geval voor dat het vloerkleed dat je kiest in verhouding staat tot de beschikbare ruimte. Heb je bijvoorbeeld een klein terras waar de meubels tegen de wand staan? Kies dan voor een klein tapijt dat voor de meubels ligt. Heb je wat meer ruimte, dan is een groter vloerkleed mooi. Plaats hier je tuinmeubilair op zodat je alle losse elementen met elkaar verbindt. Vind je het moeilijk om het juiste formaat te bepalen, bel of mail ons.

 

Shop hier alle buitenvloerkleden van Tuin-online.nl

Carpet QueroDe kleur en het patroon

Welk tapijt je kiest is heel persoonlijk. Wat de een mooi vindt kan een ander minder mooi vinden. Gelukkig hebben we tapijten in verschillende kleuren en patronen op onze webshop. Kies voor kleuren en patronen die passen bij de andere elementen in je tuin. Heb je bijvoorbeeld een moderne tuin met lichte meubels, overweeg dan een tapijt in lichte kleuren. Bij houten tuinmeubilair zijn juist kleuren als rood, oranje of roest mooi, zoals verwerkt in terrastapijt Quero red. Dit is een tapijt van een duurzaam materiaal met een hightech-vezel. Verkrijgbaar in drie verschillende maten.

Onthoud ook dat lichte kleuren een terras groter laten lijken en donkere kleuren een ruimte gezelliger en intiemer maken.

Onderhoud van het buitenkleed

Met de juiste zorg en onderhoud gaat je tapijt jarenlang mee als outdoor tapijt! Net als je tapijt binnen moet je ook je buitentapijt regelmatig schoonmaken om er goed uit te blijven zien. De meeste tapijten zijn goed bestand tegen vlekken. Zit er toch een hardnekkige vlek op je tapijt giet dan een beetje afwasmiddel op het tapijt en wrijf het in met een spons of doek. Spoel het tapijt het daarna af met water. Stofzuig je tapijt ook regelmatig. Zo voorkom je dat het vuil naar beneden zakt. En heeft het een paar dagen geregend? Hang je tapijt dan op een mooie dag een paar uur te drogen in de zon.