De herfst is net een paar dagen begonnen, dus we kunnen het huis en de tuin weer gereed maken voor deze knusse periode. Naast de gebruikelijke herfstdecoratie zoals potpourri, waxinelichtjes en pompoenen, delen wij in deze blog andere herfstdecoratie trends van dit jaar met jou. Heb je zelf nog een paar leuke trends of ideeën voor herfstdecoratie welke niet mogen ontbreken in deze lijst? Deel deze dan met ons via onze social media.

Herfstdecoratie trend 1: Knisperende kaarsen met een houten lont

Een opkomende trend welke we deze herfst veel gaan zien is de kaars met een houten lont. Het verschil tussen een kaars met een houten lont en een kaars met een gewone lont is het knisperende geluid. Wanneer de kaars brand, knispert hij net zoals een openhaard. Deze kleine sfeermakers zorgen bijvoorbeeld bij een familiediner of een gezellig borrel met vrienden voor veel warmte en sereniteit. De kaarsen met een houten lont zijn inmiddels al verkrijgbaar van verschillende merken, zoals PAJU, een nieuw merk uit Antwerpen. De kaarsen van PAJU zijn verkrijgbaar in diverse vormen, maten en kleuren en hebben gemiddeld een brandduur tussen de 50 en 60 uur. Deze heerlijke kaarsen vullen de ruimte naast het knisperende geluid met heerlijke geuren zoals bergamot gember, sandelhout, koriander en patchoeli.

Bekijk alle PAJU kaarsen met een houten lont

Herfstdecoratie trend 2: Kleine sfeervolle gaslantaarns

Wil je deze herfst nog wat langer buiten blijven zitten, ook wanneer de zon onder gaat? Verzamel je vrienden en familie, neem plaats onder een overkapping of in een hoekje van de tuin en steek een gaslantaarn aan! Een gaslantaarn is een kleine, maar makkelijk te verplaatsen lantaarn welke brand op gascartouche van propaanbutaan. Cosi heeft diverse mooie gaslantaarns welke worden geleverd met kleine kiezelsteentjes. Op de gascartouche zal de lantaarn ongeveer 5 à 6 uur branden. Meer dan genoeg voor een gezellige avond!

Bekijk alle COSI gaslantaarns

Herfstdecoratie trend 3: Haal de herfst naar binnen met verticale plantenbakken

In de herfst trekken veel mensen naar het bos om takken, eikeltjes en blaadjes te verzamelen en daarmee de mooiste herfstdecoraties te maken. Met deze natuurlijke producten is het prachtig om de tafels en kastjes in het huis te versieren, maar wat als je verder kunt gaan op de muren? LivePicture heeft diverse verticale plantenbakken ontwikkeld welke ruimte hebben voor meerdere planten. Het voordeel van deze plantenbakken is dat je geen groene vingers hoeft te hebben om ervoor te zorgen dat je plantjes er altijd goed bijhangen. De verticale plantenbakken beschikken over een leegmelder welke aangeeft wanneer het waterreservoir gevuld moet worden. Kies voor herfstplanten of plaats tussen je planten extra takjes en wat losse blaadjes of andere herfstdecoratie. De LivePicture plantenbakken zijn eenvoudig in gebruik en een mooie manier om het huis verder herfstklaar te maken.

Herfstdecoratie trend 4: Zachte warme schapenvachten

Schapenvachten zijn we regelmatig tegengekomen in de afgelopen jaren, maar ook dit jaar mogen ze niet ontbreken in de lijst met herfstdecoratie trends. Schapenvachten zijn prachtig als herfstdecoratie op je bank of in een grotere stoel in het hoekje van de woonkamer. Ze stralen warmte en knusheid uit en zijn daarnaast heerlijk zacht om op te zitten. Schapenvachten zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals IJsland wit, of juist warmere herfstkleuren zoals taupe of een combinatie van de kleuren bruin en wit. De schapenvachten van het Rotterdamse merk Dyreskinn worden gemaakt van restproducten uit de vleesindustrie. De schapen worden hierbij niet geslacht om hun huid en hebben een goed leven gehad op de groene velden van West-Europa.

Naast de schapenvachten zijn kleine konijnenvellen ook mooi om op een tafeltje te leggen in combinatie met andere herfstdecoratie zoals kaarsen of een rijkelijk gevulde schaal met kleine pompoenen en potpourri.

 

Bekijk alle warme en zachte schapenhuiden van Dyreskinn

Herfstdecoratie trend 5: Pak het groots aan, ga verder in de tuin

Wil je het deze herfst echt groots aanpakken? Neem ook de tuin onderhanden! Er zijn vele kant en klaar hagen, zoals de Euonymus Dart’s Blanket (kardinaalsmuts), welke tijdens de herfst hun blad behouden maar wel mooi verkleuren. Het voordeel van kant en klaar hagen is dat je ze prima kunt plaatsen in de tuin tijdens de herfst.

 

Wil je nog een stap verder gaan en ook het dak mooi decoreren tijdens de herfst? Kies dan voor een groen sedum dak! Met de juiste beplanting verkleurt een sedum dak met ieder seizoen mee. Hierdoor heeft je huis een complete herfstuitstraling. Bovendien verlengt een sedum dak de levensduur van je dak, verhoogt het de isolerende werking en zuivert het de lucht uit de omgeving.

Deel jouw herfstdecoratie trends met ons

Wij zijn erg benieuwd of jij een van de bovenstaande herfstdecoratie trends hebt in je huis of tuin. Deel je foto's met ons via de mail of via Instagram of Facebook. Heb je andere trends welke niet in dit lijstje mogen ontbreken? Laat het ons dan ook weten!