Gacoli

Ontvang nu 10% korting op alle Gacoli lampen!

De wintertijd is ingegaan en het tuinseizoen is hiermee officieel voorbij, maar dat betekent niet dat je niks met de tuin moet doen! Als je door je achterraam naar buiten kijkt wil je toch wel een gezellig uitzicht hebben? Tegenwoordig ligt de tuin in het verlengde van de huiskamer, dus mag je tuin er in de winter ook mooi bijliggen! In deze blog geven wij je tips hoe je jouw tuin winterklaar kunt maken!

Plaats cortenstalen producten in je tuin

In de winter zijn de kleuren vaak grauw en ontbreekt het aan kleur in de tuin omdat veel planten een winterslaap houden. Met cortenstaal geef je de tuin een mooie warme kleur. Dit kun je doen door een paar mooie cortenstalen plantenbakken weg te zetten waar je bijvoorbeeld siergrassen in zet die in de winter bloeien. Of plaats een mooie sokkel met vuurschaal of gelbrander centraal in de tuin weg. Wil je dat het ook direct functioneel is? Dan kun je er ook voor kiezen om een cortenstalen tuinhaard weg te zetten.

 

Bekijk hier alle cortenstalen producten van Cortenstaalplantenbak.nl

Sprokkel hout voor je wintertuin

CortenstaalHout geeft een nostalgisch gevoel. Als je een tuinhaard of vuurschaal in de tuin hebt is het wel handig om een voorraadje hout aan te leggen. Het wordt steeds populairder om in de winter een knus kampvuurtje te maken en gezellig met een glühwein naar buiten te gaan. Ook als je het hout niet stookt in de winter, geeft het wel direct een warme uitstraling aan de tuin. Leuk is het bijvoorbeeld om wat houtopslagen neer te zetten die zowel dienen als houtopslag en als zitje.

Maak van je tuin in de winter een buitenkamer

We vertoeven graag zo lang mogelijk buiten in onze tuin, maar hoe doe je dat in een land als Nederland waarbij in de winter kou en regen centraal staan? Met een buitenkamer, ofwel een overkapping, verleng je het tuinseizoen. Je kunt hierdoor ongeacht het weer lekker naar buiten toe. Ook ideaal dat je al je tuinmeubels het hele jaar door buiten kan laten staan.

 

Kleed je buitenkamer in de winter gezellig aan. Doe dit bijvoorbeeld door ‘warme’ accessoires weg te zetten, zoals gaslantaarns. Of leg een buitenvloerkleed neer, zo heb je het hele jaar door lekkere warme voeten. Kies voor één van de leuke printjes uit ons assortiment. Daarnaast kun je ook een heerlijk warm schapenvachtkleed op je loungeset buiten neer leggen, deze houdt je gegarandeerd warm. 

 

Bekijk hier alle tuinaccessoires van Tuin-online.nl

Kies de perfecte verlichting voor je wintertuin

Wanneer het in de winter rond 16:00 of 17:00 al donker is, zien we helaas maar weinig van onze tuintjes. Met mooie tuinverlichting zorg je ervoor dat je ook in de winter gezellig naar buiten kunt kijken. Gacoli heeft een mooi assortiment met tuinverlichting met lampenkappen. Van tafellampen tot hanglampen en van klein tot groot. Er zit vast iets moois voor je bij. Het fijne van Gacoli is dat de tuinverlichting werkt op zonne-energie. Zelfs wanneer de zon weinig schijnt, laden de lampen zichzelf op. Hierdoor ben je ook nog eens duurzaam bezig!

InbouwbranderMet een vuurtafel in je tuin kun je altijd buiten zitten

Nog steeds razend populair zijn de vuurtafels. Je wintertuin zou haast niet zonder kunnen! De tafels die branden op gas geven niet alleen warmte af, maar ook het vlammenspel is ontspannend om naar te kijken.

 

De vuurtafels zijn er in alle soorten en maten, en ze zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals steigerhout, hardhout, composiet en aluminium. Neem een kijkje bij de diverse merken die we aanbieden: Enjoyfires, Cosi-fires en Happy Cocooning.

 

Ben je zelf handig? Dan kun je ook een losse inbouwbrander bestellen en zelf een vuurtafel maken. Bekijk de foto's van klanten eens die een inbouwbrander besteld hebben en zelf een tafel hebben gemaakt.

 

Kleurrijke omheining

Veel planten zijn niet winterhard. Als je toch graag wat groen of kleur in de winter wil, kun je kiezen voor een kant-en-klare haag als afscheiding van de tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Hedera Helix Woerner of een Euonymus

 

Direct een groene en volgroeide haag? Shop ze op Kantenklaarhagen.nl